Kézilabda

Kézilabda: A nők a kupáért, a férfiak a bajnoki címért küzdenek

2019. március 16.

Pick Szeged-Telekom Veszprém, vasárnap 13:45

 

Vajon ki nyeri a bajnokságot? A Szeged vagy a Veszprém? Más opció természetesen nincs. A magyar férfi kézilabda két uralkodó sztárcsapatának közelébe egyetlen más gárda sem érhet oda, így nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük, az NB 1 idei döntőjének végén is a kékekhez vagy a pirosakhoz kerül majd a serleg.

Az idei szezonban eddig a Tisza-parti gárda elképzelései szerint alakultak a dolgok, 9 ponttal vezetik a bajnokságot a bakonyiak előtt, de ez könnyen háromra olvadhat, ugyanis a Veszprém 3 meccsel kevesebbet játszott. A szegedi menetelés azonban kissé megtörni látszott az elmúlt mérkőzéseken, miután a Bajnokok Ligájában megszerezték a csoport második helyét, a gárda leeresztett, kikapott a Nantestól, ikszelt a Zágráb, illetve a Tatabánya ellen.

Apropó Tatabánya! A tataiak voltak az egyetlen magyar csapat, a Szeged mellett, akik le tudták győzni a Veszprémet. Azt az együttest, amely pont ellentétes utat járt be, mint vasárnapi ellenfele. Bukdácsolva kezdték a szezont, ám David Davis kezei alatt összeérni látszik a gárda, amely szintén második lett BL-csoportjában és utóbbi tíz találkozójából tízet megnyerve, bombaformában várja az idegenbeli rangadót.

Tipp: Veszprém 2,30

 

Győri ETO-Ferencvárosi TC, vasárnap 18:00

 

Hasonló a helyzet, mint a férfiaknál, a két alakulat között dől el a Magyar Kupa és a bajnokság sorsa is. A fináléba mindketten rendkívül simán jutottak be, a Győr 13 góllal verte az Érdet, még a Fradi héttel lőtt többet a Dunaújvárosnál.

Egymáson kívül nincs ellefele ennek a két gárdának itthon, és Európában sem akad sok. A győri lányok még nem veszítettek mérkőzést a szezonban, a Bajnokok Ligájában is veretlenül jutottak tovább. Két döntetlen „rondít bele” a mérlegbe, a Fradi ellen kétszer is csak ikszre futotta az ETO erejéből.

Nem mintha ez szégyen lenne, Elek Gábor csapata sem tartozik a pofozógép kategóriába, sőt. Mindössze négy vesztes meccs áll a gárda neve mellett, a CSM Bukarest, a Kristiansand, illetve a Győri ETO tudott felülkerekedni a zöld-fehéreken.

A mérkőzés kimenetelét tehát lehetetlen megjósolni, hiszen a legutóbbi két alkalommal egyaránt döntetlen állásnál ért véget a rangadó. Most viszont biztos, hogy valaki hazaviszi a trófeát.