Bajnokok LigájaKézilabda

Kézilabda Bajnokok Ligája: A Szegednek lassan el kellene kezdenie gyűjtögetni a pontokat

2020. október 20.február 9th, 2022

Tovább folytatódik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a hétközi fordulóban azonban csak egy magyar csapat lép pályára, hiszen bár közvetve is, de a Telekom Veszprém szezonját is elkezdte befolyásolni a koronavírus-járvány. Épp ezért eheti beharangozónkban a Szeged meccse mellett egy nemzetközi érdekeltségű találkozót is az olvasók figyelmébe ajánljunk.

Telekom Veszprém-Barcelona, elhalasztva

A veszprémi csapat mind ez idáig azon kevés gárdák közé tartozott, melyek szinte teljesen el tudták kerülni a koronavírus-járványt. A klub vezetősége korábban lenyilatkozta, hogy szerintük ez leginkább a játékosok fegyelmezettségének köszönhető. Egy meccse azonban most David Davis csapatának is elmarad, hiszen a Barcelonából három játékos is pozitív vírustesztet produkált. Egyelőre nem tudni, hogy a rangadót mikor pótolják.

Meskhov Breszt-MOL-Pick Szeged, csütörtök 18:45

A MOL-Pick Szeged szezonja eddig kifejezetten szomorúan alakul. Főleg azért jelenthetjük ezt ki, mert a csoport legnagyobb esélyesének kikiáltott PSG igencsak hullámzóan teljesít, így egy teljes vértezettel kiálló Szegednek jó esélye lehetett volna a csoportelsőségre is. Ahogy azt az elmúlt héten Juan Carlos Pastor lenyilatkozta, a szegedieknek újra kell definiálnunk a rövidtávú célokat, hiszen erőnléti, illetve különböző szabályozási okokból a korábban pozitív tesztet produkáló játékosok csak hetek múlva térhetnek vissza. A Meskhov Breszt a Vardar elleni hazai győzelemmel indította a szezont, majd szoros vereséget szenvedtek a Porto otthonában. Ezt egy meglepetésszerű PSG-verés követte, a legutóbbi mérkőzésüket azonban elbukták a remek formában lévő Kielce ellen. A Szeged egyelőre mindössze két találkozót tudott lejátszani, egyiket sem nyerték meg (természetesen ez nagyrészt a rengeteg hiányzónak köszönhető), így egyre égetőbb szükség lesz a pontokra. A szegedi csapat hiányzóit figyelembe véve azonban így is a Meskhov a meccs esélyese.

Vive Kielce-PSG, csütörtök 20:45

Az idei szezon talán eddigi legnagyobb csalódása a PSG, Raul Garcia csapata rossz formában kezdte az idényt, Sander Sagosen hiányát egyelőre nagyon megérzik Párizsban. A francia bajnokságban ez egyelőre nem érezteti hatását, bár azt is hozzá kell tenni, hogy az Aix személyében eddig mindössze egyetlen komoly ellenféllel kellett megmérkőzniük. A Bajnokok Ligájában azonban csak az elmúlt héten szerezték meg az első pontjaikat. A nyitómeccsükön a Flensburg ellen egy góllal kaptak ki hazai pályán, majd szintén minimális különbséggel vereséget szenvedtek a Szeged aktuális ellenfelével, a Meskhov Breszt-tel szemben, legutóbb azonban már viszonylag magabiztosan verték a többek között Máthé Dominikkal felálló Elverumot (a magyar játékos egyébként három gól szerzett). Nem úszták meg a meccset azonban vezéráldozat nélkül, hiszen a csapat rutinos irányítója, Nikola Karabatic súlyos sérülést szenvedett. A Kielce bár másik héten, de szintén egy Flensburg elleni vereséggel kezdett, utána azonban a Szegedet, az Elverumot és a Meskhov Bresztet is viszonylag magabiztosan verték. A formák alapján jelen mérkőzés esélyesei is ők.

Tipp: Kielce-PSG: Kielce 2,20