Bajnokok LigájaKézilabda

Kézilabda Bajnokok Ligája: A Veszprém folytatná jó sorozatát, a Szeged próbálja összekaparni magát

2020. október 13.február 9th, 2022

Egy hét szünet után folytatódik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája. Az új lebonyolítási rend értelmében hét közben rendezik majd meg a találkozókat, a magyar csapatok közül a döcögős felkészülést követően a szezont remekül kezdő Telekom Veszprém hazai pályán aratna könnyed győzelmet a Celje ellen, míg a viharvert Szegedre egy igen nehéznek ígérkező portói kirándulás vár. Lássuk, mit várhatunk a magyar csapatok mérkőzéseitől.

Telekom Veszprém-Celje, szerda 18:45

Aggasztó felkészülési szezon után (többek között vereség a Tatabánya és a Kielce ellen, döntetlen a Balatonfüreddel szemben) remekül kezdte meg az idényt a Telekom Veszprém. A bakonyi csapat megnyerte mindkét mérkőzését a SEHA Liga Final Fourjában, majd jött a Nantes-i kirándulás a BL-ben, melyről egy magabiztos győzelemmel térhetett haza a Veszprém. Az újonnan érkező Rodrigo Corrales markáns teljesítményt nyújtott a kapuban, a rosszabb formában játszó Petar Nenadicot váltó Lékai Máté pedig remekül szervezte a csapat játékát.

Ezt egy könnyed siker követte a Zágráb ellen, majd egy vártnál talán szorosabb ukrajnai vizitálás. A Veszprém tehát jó formában van, az új igazolások közül többen (az előbb említett Corrales, Maqueda vagy Siskarjev) nyújtottak már kitűnő teljesítményt, Vuko Borozan pedig mindhárom találkozón remekelt. Ráadásul a Celje kellemes ellenfélnek tűnik, hiszen a szlovének egyelőre mindhárom meccsüket elbukták, ráadásul a Barcelona és a Kiel igen komoly verést mért a csapatra. Ahogy megszokhattuk, a Celje idén is szinte teljes mértékben hazai, saját nevelésű játékosokra épít, így azonban nem tudják felvenni a versenyt a legerősebb gárdákkal. Komolya különbségű veszprémi győzelem várható.

Porto-MOL-Pick Szeged csütörtök, 20:45

Ha van olyan csapat, melyet igazán komolyan érintett a koronavírus-járvány, az a MOL-Pick Szeged. A problémák azonban nem a betegség megjelenésével kezdődtek Juan Carlos Pastor gárdájánál. Luka Stepancic és Stefan Sigurmannson is megsérült (utóbbi pótlására az utolsó pillanatban érkezett a veterán Martin Stranovsky), a csapatot pedig aztán tovább tizedelte a vírus, a klub közleménye szerint hat játékosnál mutatták ki a fertőzést. Azt nem közölték a nyilvánossággal, hogy mely játékosok betegedtek meg, Bánhidi Bence, Dean Bombac és Borut Mackovsek azonban maguk vallották be, hogy érintettek. Egyelőre annyit tudunk, hogy a csapat edzésbe állt, azt azonban nem tudni, hogy a fertőzöttek közül kik állhattak újra a szakvezetés rendelkezésére.

A Szeged két meccsét is halasztott már idén a Bajnokok Ligájában, a Kielce ellen azonban felforgatott kerettel is remekül állt helyt a magyar csapat, Joan Canellas pedig igazi vezérként, 11 gólt szerezve terelgette az alakulatot. A soron következő meccs sem ígérkezik könnyűnek, pláne azért, mert a Porto még teljes kerettel sem lenne egyszerű ellenfél. A portugál csapat (akárcsak az egész portugál kézilabda) évek óta világos szakmai koncepció alapján épül, immáron egyértelműen tényezők nemzetközi porondon is. Az első fordulóban ugyan kikaptak a Máthé Dominikkal felálló Elverumtól, utána azonban verték a Meskhov Bresztet, a harmadik körben pedig viszonylag simán szenvedtek vereséget a Flensburg ellen. A megtizedelt Szeged ellen azonban nem lesznek esélytelenek.

Tippek:Telekom Veszprém-Celje – gólok száma páratlan 1, 89