KézilabdaKlub

Kézilabda BL: a Veszprém megtöri a kölni átkot?

2022. június 18.

Sőt, egyáltalán van-e kölni átok?

A Lanxess Arénában megrendezett Final Four minden évben a kézilabda csúcseseménye, így idén sem kérdés, hogy egész évben ezeket a meccseket várták a szurkolók. Mint minden szezonban, most is négynél jóval több csapat ácsingózott a kölni helyekre, így már a bejutás is nagy dolognak számít, de mint tudjuk, evés közben jön megy az étvágy.

Telekom Veszprém-Vive Kielce, szombat 15:15

Ha meglátjuk ezt a párharcot, az első szó, ami eszünkbe jut, a revans. Hiszen ki ne emlékezne arra a BL-fináléra, ahol a Veszprém már 9 góllal is vezetett, végül azonban a lengyelek örülhettek. Azóta persze sok víz lefolyt mindkét ország összes folyóján, a keretek is kicserélődtek, ám az edzők mindkét oldalon aktív részesei voltak annak a mérkőzésnek; igaz, Momir Ilics akkor még játékosként segített a bakonyiaknak. 

Az eddigi eredmények és a játékoskeret alapján egyértelműen a lengyel csapat az esélyes. A gólszámok tekintetében a Karalek-Sicko-Dujsebajev hármastól kell legjobban tartani, illetve hát ott van a kapuban Andreas Wolff. Veszprémi oldalon nagy kérdés, hogy ki tud majd felnőni az utóbbi hónapokban konstansan jól teljesítő Rasmus Lauge mellé. Yahiára, Nenadicsra vagy épp Mahéra óriási szükség lesz majd. 

A papírforma egyértelműen a Kielc győzelmét vetíti előre, de tudjuk, ez mennyit jelent Kölnben, így hiba lenne leírni Ilicséket.

Ami érdekes még, hogy mindkét csapat egy elvesztett hazai finálé után jön, így kérdés, ez kire hogy hat majd pszichológiailag. 

THW Kiel-Barcelona, szombat 18:00

Újabb klasszikus, és mint tudjuk, a német csapatok mindig extra motivációval lépnek pályára Kölnben, ezúttal azonban a zebráknak nehezített pályán kell majd teljesíteni, hiszen sem Hendrik Pekeler, sem pedig Sander Sagosen nem áll majd Filip Jícha rendelkezésére. Egyébként is a Barcelona lett volna a találkozó esélyese, így pedig még inkább a spanyolok továbbjutására érdemes számítani. Ne feledjük azonban, hogy egy régi kedvenc a kielieket erősíti majd.

Bjarte Myrhol utolsó nagy dobása jön? 

Köss ingyenes fogadást a mérkőzésekre!