KézilabdaKlub

Kézilabda BL: Jön a történelmi magyar rangadó

2023. március 22.

A két magyar sztárcsapat sohasem játszott még egymás ellen a Bajnokok Ligájában. 

OTP Bank-Pick Szeged-Telekom Veszprém, szerda 18:45

Ünnepnap, mégis szinte tele van félelemmel a szurkolók szempontjából. Nehéz összeegyeztetni az érzéseket, de az biztos, hogy elképesztően különleges párharcra kerül majd sor a Bajnokok Ligájában. A két magyar sztárgárda először csap majd össze a legrangosabb európai kupasorozatban, és furcsa módon mindkét együttes úgy érezheti, hogy a másik ellen van legjobb esélye kvalifikálni a következő körbe. 

A tendenciák némileg szegedi irányba mutatnak. A Kékek borzasztóan rosszul kezdték a szezont. Négy egymás utáni vereség után már a kiesés is felrémlett, a Celje-Elverum páros legyőzése azonban biztossá tette, hogy ezzel nem lesz gondjuk. Tavasszal aztán a Kiel és a Nantes elleni pontszerzések már mutattak némi előrelépést, de azért a játék minősége még mindig nem az igazi a Tisza partján. Nagy kérdés, hogy a hiányzók közül kik tudnak visszatérni. Mikler Roland legutóbbi nyilatkozatai szerint ott lesz a keretben szerda este, Bánhidi Bence és Matej Gaber játékáról viszont nincsenek információink, de a közösségi média tanulságai szerint utóbbi akár keretben is lehet. 

A Veszprémnél legalább ennyi a kérdőjel. Petar Nenadic távozásával középen minőségben és számban is gondban lehetnek a veszprémiek, még Nedim Remilivel együtt is, aki a BL-ben most fog bemutatkozni piros színekben. Itt is kardinális lesz a kapuskérdés, hiszen Vladimir Cupara nem áll rendelkezésre, így Rodrigo Corrales teljesítménye nagyon fontos lesz, főképp azért, mert a spanyolnak nem volt eddig igazán jó szezonja. 

Taktikailag ez a két csapat nem fogja tudni meglepni egymást, hiszen minden szezonban legalább 4-5 alkalommal találkoznak egymással, a végkimenetel nagyban függ majd attól, hogy melyik csapat fog közelebb játszani a maximumához. Ha a Veszprém, nincs kérdés, de ha a Szeged, akkor az Építők lehetnek gondban. 

Nyilván nyerni szeretne a hazai gárda, de a tavalyi bajnoki döntő azt is bizonyította, hogy egy pár gólos idegenbeli győzelem sem jelentené a párharc eldőlését.