KézilabdaKlub

Kézilabda: Egyik nagy csapatnak sem lesz könnyű dolga az elődöntőben

2023. április 22.

Szombaton rendezik a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőit. 

Győri Audi ETO-Debrecen, szombat 15:30

A győriek kezdik a sort, és ha súlyozni kellene, mindenképp nekik lesz nehezebb dolguk, hiszen a Debrecen idén már több alkalommal bizonyította, hogy képes végig meccsben lenni a nagyok ellen: a Ferencvárostól pontot raboltak, a Győrtől pedig csak egy góllal kaptak ki decemberben. Ettől függetlenül az ETO-nak most jobbak az esélyei, mint a legutóbbi egymás elleni csörte alkalmával, hiszen Ambros Martín csapata kétségtelenül kezd összeállni, amit fényesen mutatott a Ferencváros elleni nagyarányú győzelem. Ráadásul a visszatérő Kari Brattset személyében egy plusz opció is érkezett a csapatba, de valószínű, hogy ő ezen a hétvégén csak szükség esetén kerül majd a pályára. 

A Debrecen oldalán viszont akár all-in is lehet ez a hétvége, hiszen a nemzetközi kupából hamar búcsúzott Szilágyi Zoltán csapata, a bajnokságban pedig a két nagy mögötti szokásos harmadik hely elérhető, így lehet egy szoros meccset játszani. 

MTK-FTC-Rail Cargo Hungária, szombat 17:30

Az MTK tavaly egy olyan mérkőzésen kapott ki egy góllal a Fradi ellen, ahol még utóbbi csapat szurkolói sem vitatták, hogy a végén a bírói tévedések inkább a zöld-fehéreket segítették. Ettől függetlenül kétségtelen, hogy Elek Gáborék előrébb tartanak, így ők tekinthetőek esélyesnek. Kíváncsian várhatjuk viszont Simon Petra teljesítményét, aki épp a Ferencváros kölcsönjátékosaként erősíti az MTK-t. A kék-fehérek vezéregyénisége, Pál Tamara pedig szintén utoljára bizonyíthat jelenlegi csapata színeiben, mielőtt légiósnak áll szeptembertől.