KézilabdaKlub

Kézilabda: Ellentétes előjelek után jön a döntő

2023. április 22.

A Győr szoros meccsen, a Ferencváros viszont nagyon könnyedén vívta ki a fináléba jutást. 

MTK Budapest-DVSC, vasárnap 13:45

Remek bronzmeccsre lehet számítani, hiszen ugyan az MTK borzasztóan játszott az elődöntőben, azt mindenképpen várhatjuk Vágó Attila csapatától, hogy jobb szellemben, több faultot elhelyezve védekezzenek majd, ez ugyanis nagyon hiányzott a Ferencváros ellen. Illetve azért előzetesen is úgy számolhattak a kék-fehérek, hogy inkább vasárnap lehetnek vérmes reményeik. Amiket viszont feltétlenül megtizedel, hogy maga a csapat is igen foghíjas lesz a vasárnap ebéd utáni idősávban: Mihálffy Adrienn és Román Dorina is kiesett az eddigi sérültek mellé, így a legfőbb kérdés az lesz, hogy meddig bírja majd a megmaradt néhány játékos. 

A Debrecen megpróbált mindent a Győr ellen, az utolsó másodpercekben még az egyenlítésért is támadhattak – ennek azonban a vasárnapi nap tekintetében lehet jelentősége, hiszen azért a Loki játékosai sincsenek hozzászokva az egymás utáni napokon vívott mérkőzésekhez. Lehet, hogy nem ez lesz minden idők legszinvonalasabb kézilabdameccse, de egy szoros csata könnyen kijöhet a bronzmérkőzésből. 

Ferencváros-Győri Audi ETO, vasárnap 16:00

Elek Gáborék a szezonjukat szeretnék menteni vasárnap. Persze a Metz elleni BL-párharc még sok mindenen fordíthat, ugyanakkor az tény, hogy a legutóbb Győr elleni mérkőzés nagyon nem sikerült jól a fővárosi zöld-fehéreknek. Igazából annyi sebből vérzett a játékok, hogy felsorolni is nehéz, de talán a legfontosabbnak az tűnik, hogy Ana Grost megállítsák – ehhez sokkal jobban és komplexebben kell megszervezni a jobboldali kettes védekezést. 

Van azonban több olyan szempont is, amelyben bízhat a Fradi: egyrészt a legegyszerűbb, igen banálisnak, de attól igaznak tűnő aspektus; a Győr szinte biztosan nem fog olyan jól játszani, mint legutóbb. Másrészt a szombati találkozók alapján úgy tűnik, erre a hétvégére a fővárosiak pörögtek fel jobban.