KézilabdaKlub

Magyar Kupa: Rég lehetett ilyen érzésünk egy Szeged-Veszprém rangadó előtt

2022. április 23.

Vagy mégis van esélye a Szegednek?

Pick Szeged-Telekom Veszprém, szombat 19:15

Az elmúlt években alapvetően alakult át a Veszrpém és a Szeged párharca. Még mondjuk a 2010-es évek elején egyértelmű volt, hogy az Építők az esélyesei a két csapat parázs mérkőzéseinek, addig mostanában  a Szeged folyamatosan zárkózott, így az elmúlt években már két egyenrangú fél küzdelméről lehetett beszélni, az elmúlt négy bajnoki címből kettőt is behúztak a Szegediek. 

Ez a szezon mindkét csapat szempontjából rapszódikusan alakult eddig, voltak hullámvölgyek és hullámhegyek, azonban a Szegednek jóformán csak rossz időszakai vannak a téli szünet óta, míg a Veszprém gépezete is döcögött, de például a Vardar elleni BL-nyolcaddöntőt imponálóan simán hozták, a Szeged viszont kiesett ebben a fordulóban, így számukra már csak a hazai sorozatok maradtak. 

Ez jelenthet egyfajta pluszmotivációt, ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy ha lelki szempontból elemezzük az esélyeket, nem lehet kérdés, hogy a Veszprémiek vannak jobb állapotban. Olyannyira, hogy ezúttal – és akkor már félig rá is térhetünk konkrétan az esélyekre – egy nagyobb különbségű veszprémi győzelem sem számítana meglepetésnek. 

A kereteket tekintve egyébként továbbra sem egyértelmű a helyzet. Kapuban szintén a bakonyi együttes fölénye állapítható meg, Rodrigo Corrales jelenleg a világ egyik legjobb kapusa, és Vladimir Cupara személyében minőségi váltótársa is van, míg a szegediek oldalán az utóbbi időszakban elmaradt a kiemelkedő kapusteljesítmény, bár Mikler Rolandnak a legutóbbi, tatabányai válogatott meccsen már jól ment a játék. 

Szélen mindkét oldalon kitűnő játékosok vannak, a belső pozíciók lehetnek azok, ahol a Szeged felveheti a versenyt a riválissal, elsősorban az átlövők tekintetében. 

Összességében azonban nem lehet kérdés, melyik együttes számít a meccs esélyének. A korábbi évek legnagyobb meglepetése lenne, ha most nyerni tudna a Szeged.

De talán megint az esélytelenség segít majd?