Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Ahogyan az várható volt, elég hangos durranással érkezett meg Vladan Matics őszinte nyilatkozata a magyar férfi kézilabda életébe. Interjújában rengeteg érvet felsorolt, ami miatt nem kapott jó minősítést a csapat. Az egyik szövetségi kapitány mondatai érdekesek, hangulatot ébresztőek voltak, szépen lehetett dobálni a gondolatokat, a vége viszont mindig ugyanaz.

A várakozás hatalmas a nemzeti csapattal szemben, miközben a srácok, ahogyan Matics fogalmazott, túlsúlyosak, nincs kondijuk, és tökre nem érti a szegedi alapember a veszprémi epizodista játékát. Kevés volt az idő is, és így tovább. Bejött még egy furcsaság is: Ancsint úgy vitték el, hogy tudta róla mindenki, nem egészséges, de inkább ő, mint Bartók, aki talán személyes sérelmek miatt nem kapott lehetőséget, ám inkább egy fura, kombinatív magyarázattal került pont a sztori végére.

Amúgy a túlsúlyos eset elég vékony magyarázat, az biztos, hogy nem a vb ideje alatt rakódott rájuk a felesleg. Talán a keretszűkítésnél is feltűnhetett volna a zsír jelenléte. Matics közölte azt is, hogy nem volt kondija a srácoknak. Ezzel csak az a hiba, hogy ők ketten klubedzők is, a keret jelentős része klubjaikban az ő irányításukkal edz.

A szélsők például balatonfürediek, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy csak úgy, a szövetségi kapitányok nyakába varrták őket. Az is furcsa körülmény, és ezt már nem Matics mondta, hogy olyan kifutó játékosokkal állt ki a válogatott, amelynek tagjait egy szimpla testcsellel megverték, a védők csak pörölyözni tudtak, általában torokra mentek, pedig ők aztán klubjukban állandó kezdők.

Az elvárás súlya is ólomként húzta őket. Igen ám, de ha mondjuk a torna előtt kijelentik: nyugi, fiatalítás következik, itt lesznek majd nem kellemes eredmények, viszont cserébe a jövőt építjük, akkor már nem ekkora a felháborodás. Tudja jól mindenki, hogy a diófa sem azonnal fordul termőre.

A norvégok és a dánok is eldobtak pár esztendőnyi sikert, aztán mi lett belőlük! Ha bátran és nem csak a statisztika miatt hozzányúlnak a fiatalokhoz, akkor senki nem óbégat, türelemmel lettek volna. A fáradt generáció cserbenhagyásos égését viszont nehéz feldolgozni.

Jó lenne fogadni arra, hogy elindul valami változás!

Kapcsolódó cikkek