Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Telekom Veszprém sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen komoly bejelentés történt: a magyar férfi kézilabda legnagyobb egyénisége, Nagy Laci 22 év kézilabdázás után már csak a pályán kívülről fogja segíteni klubját, és népszerűsíteni a sportágat. Nem volt váratlan történés, hiszen már januárban elmondta, hogy a nyáron lejár a kontraktusa és nem fog hosszabbítani, ám mégis komoly hatása lehet a magyar kézilabdás társadalomra.

A válogatott és a Veszprém kapitánya ugyanis igazi nemzetközi sztárnak számít, mindenhol nagy elismeréssel és tisztelettel beszélnek róla, és vele azonosítják hazánk kézilabdasportját.

Pedig majdnem kosárlabdázó lett belőle… A Székesfehérváron született fiatalember ugyanis egészen az U13-as válogatottig vitte, ám végül nem a palánkot választotta, hanem a kaput. Mindössze 13 éves volt, amikor szerződtette a Szeged, 1994-ben. A családja vele tartott a Tisza-parti városba, ám amikor hat év után Barcelonába szerződött, csak magára számíthatott.

12 évet húzott le Katalóniában, ezalatt négyszer nyerte meg a spanyol bajnokságot és kupát, egyszer az EHF-kupát, kétszer pedig a Bajnokok Ligáját is behúzta a gránátvörös-kékekkel.

2012-ben tért haza, a Veszprém hívására nem tudott nemet mondani: ötször nyerték meg a pontvadászatot és a kupát, a BL-ben pedig két második helyre futotta, cserébe a SEHA-ligában kétszer is első helyen zártak.

A válogatottal ifjúsági Eb-győztes lett, a felnőtteknél pedig kétszeres olimpiai negyediknek vallhatja magát a 207 centiméter magasra növő jobbátlövő, aki jövőre a Veszprém sportigazgatói tisztségét tölti majd be.

Ám előtte még vár rá a Szeged elleni bajnoki rájátszás és a kölni Final Four.

Kapcsolódó cikkek