Kézilabda

NB I: Az előző hét Top5 transzfere

2022. július 25.

Ráfordultunk a honi élvonal nyitókörének hetére.

A Debrecen kifejezetten aktív volt átigazolások terén, de csapatot talált egykori válogatott játékos, illetve visszatért egy korábbi mezőkövesdi futballista hazánkba. Tokics Tamás gyűjtése. 

Kádár Tamás: Újpest -> Paks (ingyen)

Kevesen gondolták volna 2016-ban, hogy Kádár Tamás hat évvel később az OTP Bank Ligán belül fog csapatot váltani. Sajnos az 57-szeres válogatott labdarúgó karrierje nem éppen pozitív irányba terelődött, előbb a Dinamo Kijevből Kínába igazolt, majd hazatérése nem sikerült a legszebbre. Újpesti kalandja pár hét alatt véget ért, állítólag nem megfelelő hozzáállása miatt. A mentőövet a Paks dobta Kádárnak, aki Waltner Róbert keze alatt újra állandó játékperceket kaphat. Megydes Sinan távozásával újra Szabó János lehet a bal oldali szárnyvédő, míg az ő posztját a korábbi válogatott labdarúgó töltheti be.

Mihajlo Meszhi: FK Minaj -> Kecskemét (ingyen)

A 25 éves ukrán középpályás korábban három idényt töltött már Magyarországon, akkor a Mezőkövesd játékosa volt. 45 NB I-es mérkőzésen egy gólt szerzett, ám nem első sorban ez a feladata. Az ukrán FK Minaj csapatától érkező Meszhi inkább a védekezésben lesz hasznos Szabó István gárdájában. Katona Bálint, és Katona Máté mellett a harmadik kecskeméti igazolás a pálya tengelyébe.

Jorgosz Neofitidisz: Zlate Moravce -> Debrecen (ingyen)

Debrecenben az utolsó simításokat végzik a keret kialakításában, a görög védekező középpályás Jorgosz Neofitidisz ennek szellemében került a cívisvárosba. Az Olimpiakosz utánpótlásában pallérozódó futballista korábban hat alkalommal szerepelt hazája U-19-es válogatottjában, és szlovák élvonalbeli csapatok érintésével került hazánkba. Két és fél év alatt 52 bajnoki mérkőzést játszott a Michalovce, és a Zlate Moravce együtteseiben. Mélységben erős lesz a Loki középpályája, hiszen Baráth Péter, David Babunszki, és Varga József mellett a görög játékos is bevethető.

Richlord Ennin: Spartaks Jurmala -> Honvéd (kölcsönbe)

Nenad Lukics minőségi posztriválist kap az új idényre, a kanadai Richlord Ennin sokoldalú játékos, szélsőként, és centerként is be lehet vetni. Ennin 2017-ben érkezett Európába, az olasz sokadosztályú kalandokat követően megfordult a litván, orosz, és lett élvonalban. A Spartaks kölcsönadta a Honvédnak, de a kispestiek vételi opcióval rendelkeznek. A Győr elleni főpróbán még nem lépett pályára a 23 esztendős csatár, az már meglepő lenne, ha a bajnokságban sem kapna szerepet.

Olegszandr Romancsuk: PFC Lviv -> Debrecen (ingyen)

A védelem megerősítése legalább annyira hangsúlyos volt a Debrecennél, mint a többi csapatrész. Dreskovics, Lagator, Manrique, most Romancsuk. A 22 éves ukrán védő alapember volt az orosz-ukrán háború kitöréséig a lvivi klubnál. 33 első osztályú mérkőzést játszott le, egy gólig, valamint két gólpasszig jutott.

Nagy húzás lehet a Lokinak, amennyiben beválik akár szép hasznot húzhatnak az eladásán.