Bajnokok LigájaKézilabda

Női kézilabda Bajnokok Ligája: Mindkét magyar csapat pozitív előjelekkel készül a hétvégére

2020. október 17.február 9th, 2022

Kaotikus szezonon vannak túl egyelőre a magyar női kézilabdacsapatok a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. A Győri Audi ETO hosszú évek után először nem tűnik verhetetlennek, míg a Ferencvárost már érintette a koronavírus-járvány is. Az elmúlt héten azonban mindkét csapat kiválóan teljesített, így a hétvégi fordulót tekintve kedvezőek az előjelek, a Győr esetében legalábbis mindenképpen.

Győri Audi ETO KC – Ramnicu Valcea, szombat 18:00

A Győri Audi ETO az első néhány fordulóban már két pontot is elhullajtott, hiszen döntetlen játszott a CSZKA Moszkva és a Brest Bretagne ellen is. Persze, ez bármelyik más csapatnál nem lenne kiemelésre méltó körülmény, a győriek azonban az elmúlt években gyakorlatilag verhetetlennek tűntek. Persze már az előző szezonban, a vírus beköszönte előtt is omlani kezdett ez a mítosz, és úgy tűnik, a problémák teljesen az idei szezonra sem oldódtak meg (még akkor sem, ha két kiemelten erős csoportellenfél ellen jött össze ez a két iksz). Az előző mérkőzés azonban kifejezetten jól sikerült az ETO-nak, 32-25-re verték az egyáltalán nem lebecsülendő Odensét. Ami azért látszik, hogy a jobbátlövő pozíciója kardinális kérdés lehet ebben a szezonban Danyi Gábor csapatánál. Kurtovic-aki egyébként pályafutása jelentős részét játszotta le szélsőként-, sérülése óta nem nyerte vissza csúcsformáját, más balkezes játékos pedig nem áll a szakvezetés rendelkezésére. Veronica Kristiansen azonban igen flexibilis kézilabdázó, és szerencsére egyelőre kiváló szezont fut, emellett a legutóbbi mérkőzésen már Estelle Nze Minko is biztató teljesítményt nyújtott, ami azért lehet fontos, mert ilyen keretösszetétel esetén a kétirányítós játék is egy kézenfekvő opció. Jelen ellenfél is kellemesnek tűnik, a Valcea az előbbi szezonban masszív csapatnak számított (így is nyerte azonban mindkét mérkőzést ellenük a Győr), idén azonban eddig mindhárom mérkőzésüket elbukták. Nagykülönbségű győri győzelem várható.

CSM Bukarest–Ferencváros, vasárnap 16:00

Jól ismert párosítás jön a hétvégi fordulóban, a Bukarest és a Ferencváros rengeteg emlékezetes mérkőzést vívott már egymás ellen. Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy ez a két csapat egy kifejezetten kiegyenlített csoportban szerepel, így minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van, hiszen az első hatba kerülés sem lesz egyszerű egyik gárdának sem. A román csapat az első fordulóban remek teljesítménnyel múlta felül a Metz csapatát, ezt követően pedig egy szoros találkozón nyertek az Esbjerg vendégeként. A Kritiansand otthonából azonban már nem tudták elhozni a két pontot. A Ferencváros az első meccsén szoros vereséget szenvedett a Rosztovval szemben, majd két mérkőzés nem került megrendezésre (a Kristiansand és a Metz ellen), múlt héten pedig jött az a győzelem, amelyről mi is megemlékeztünk korábban. A Fradi a megalkotott meccstervet tökéletesen végrehajtva múlta felül az Esbjerget. Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar csapat hány játékosa állhat majd újra Elek Gábor rendelkezésére. Ez döntően befolyásolhatja a meccs kimenetelét, összességében azonban a Bukarest mondható a meccs esélyesének, hiszen nálunk nem számíthatunk komoly hiányzókra.

Tipp: Győri Audi ETO 1,03