KézilabdaKlub

Női kézilabda BL: A címvédő látogat a Fradihoz 

2022. október 14.

Ebben a szezonban meglepően sokszor alakul úgy, hogy azonos nemzetbéli ellenfelekkel kell megküzdenie a két magyar csapatnak.

Ferencváros-Vipers Kristiansand, szombat 16:00

A múlt heti győzelem kulcsfontosságú volt a magyar együttes számára, hiszen a Krim könnyen közvetlen riválissá válhat azáltal, hogy a Bietigheim meglepően erős ebben a szezonban. Ez ugyanakkor azt is eredményezi, hogy a jó pozíció eléréséhez bravúrpontokra is szükség van, és bizony a Vipers legyőzése ebbe a kategóriába tartozna. De nem lehetetlen, ahogy azt láthattuk múlt héten, amikor is a korábban említett német együttes múlta felül a norvég csapatot. Változni változott, gyengülni viszont nem igazán gyengült az Ole Gustav Gjekstad keze alatt dolgozó keret. Nora Mörk távozott, de nem hiszem, hogy Roberts-szel, Sercien-Ugolinnel vagy épp Vjakhirjevával ne lenne kifejezetten erős a csapat. A Vipers jelenleg a harmadik helyen áll a csoportban, míg a Fradi az ötödik, és bár a papírforma egyértelműen vendég győzelmet ígér, ha a magyar együttes tényleg komolyan gondolja a legjobb négy közé jutást, akkor az ilyen meccseken kell bizonyítani.

Storhamar-Győri Audi ETO, vasárnap 16:00

Gyakorlatilag bemásolhatnánk az előző heti felvezetőt, ismét egy könnyed ETO-győzelemre számíthatunk. Ambros Martín együttese nehezen indult be múlt héten a Zágráb ellen, utána azonban, ahogy szokták mondani, kiszakadt a gólzsák, és végül 16 góllal nyert a hazai gárda. A norvég ellenfél egyébként meglepően jól kezdett a nemzetközi kupában, a Zágráb ellen simán, a Kastamonu ellen szenvedős meccsen nyertek, a norvég bajnokságban viszont ezzel szemben csak a hetedik helyen állnak. Egy tisztán skandináv csapatról van szó, egyetlen német légiósuk van, így a fizikummal és a hozzáállással biztosan nem lesz gond,  de azért itt túl nagy a tudásbeli különbség.