KézilabdaKlub

Női kézilabda BL: Jó kezdés után jöhet a folytatás

2022. szeptember 16.

Mindkét magyar együttes vasárnap lép majd pályára ebben a fordulóban.

Remek győzelmekkel rajtoltak a magyar női kézilabda csapatok a Bajnokok Ligájában, így bizakodva várhatjuk a most hétvégi mérkőzéseket. A rajongóknak most elég egy napra felkészülni, hiszen mindkét együttes a hét utolsó napján lép majd pályára. Papíron ráadásul két újabb győzelemnek kellene következnie, de kitérünk majd arra, hogy nem biztos, hogy olyan sima lesz ez a gyakorlatban. 

Bietigheim-Ferencváros, vasárnap 14:00

A Fradi kapta a korábbi időpontot, és egy kifejezetten kellemetlen ellenféllel kell majd megküzdeniük. A Bietigheim az előző szezonban megnyerte az Európa-ligát, Szikora Melinda személyében pedig olyan kapusuk van, aki remekül ismeri a magyar csapat lövőinek repertoárját. Nem ő az egyetlen klasszisa azonban a német gárdának: Dulfer, Kudlacz-Gloc, Mala, és Naidzinavicius is kiváló játékosok; az együttes pedig az első fordulós meccsét imponáló magabiztossággal nyerte meg a cseh Banik Most ellen. Ettől függetlenül a Fradi kerete erősebb és mélyebb, ha pedig Emily Bölk, Andrea Lekic és Janurik Kinga úgy teljesít, mint az első körben, olyan nagy gond nem lehet. Az viszont az első meccsen is látványos volt, hogy a Fradi továbbra is játssza meg a beállóit, pedig erre szükség lesz a hosszú szezon során. 

Győri Audi ETO-Kastamonu, vasárnap 16:00

A Győrnek viszont könnyed mérkőzése lehet, hiszen a török Kastamonu nem említhető egy lapon a világsztár csapattal. Az sem kizárt, hogy a magyar együttes lejátszotta a legnehezebb őszi mérkőzését, az Esbjerg elleni, idegenben szerzett pontok ugyanis még nagyon sokat érhetnek. A tavaszi folytatásig pedig lehet építkezni, amihez a mostani ellenfél is jó alany lehet. A török együttes sima vereséget szenvedett az első fordulóban a Buducnoszt ellenében, és a legutóbbi bajnokijukat is csak egy szoros csatában nyerték meg. Meglepő lenne, ha most húsz gólos különbség alatt maradnának.