Kézilabda

Női kézilabda BL: Oftedal nélkül nehéz lesz 

2022. május 07.

Vele viszont talán nem lehet gond. 

Győri Audi ETO-Brest Bretagne, szombat 16:00

Nehéz lehet egy olyan csapatnál dolgozni, ahol az alapvető elvárás az összes meccs megnyerése. Egy-egy vereség vagy épp döntetlen után máris hullámvölgyről beszélünk. Ez nyilván túlzás, ám az egészen biztos, hogy sokkal kevésbé magabiztos most Ambros Martín együttese, mint a szezon elején. Ennek ellenére az nem lehet kérdés, hogy be kell jutni a Final Fourba, a győri csapat kerete és költségvetése mellett óriási kudarc lenne, ha nem jutnának a legjobb négy közé. 

Egyszerű azonban semmiképpen sem lesz a győriek dolga, hiszen a Brest minden évben komoly erőfeszítésre készteti a magyar csapatot. Foppa, Kobylinska vagy épp Fauske személyében kiváló játékosaik vannak, nem is beszélve a két kiváló kapusról, Sandra Toftról és Cleo Darleux-ről. Múlt héten Toft védett remekül, de az sem lenne meglepő, ha ezen a meccsen a francia hálóőr kezdene a kapuban. 

Ritka, hogy egy meccset (nyilván kicsit túlozva) de egy szempontra lehet leegyszerűsíteni. Meggyőződésem ugyanis, hogy minden azon múlik majd, hogy Pablo Morel csapata képes lesz-e ismét hatékonyan korlátozni Stine Oftedal területszerzéseit. A magyar csapat játéka ugyanis nagyban függ a norvég irányító által megszerzett előnyöktől, így ezek nélkül ismét gondban lehetnek majd. 

Az is kérdés, hogy a beállóposztot hogy tudják majd megoldani Kari Brattset hiányában. A védekezések minden bizonnyal most is jól működnek majd, de ez alkalommal több gólra lehet számítani. 

Illetve arra, hogy szoros meccsen, de továbbjut majd az ETO.