Kézilabda

Női kézilabda NB I: Jön az év második csúcsrangadója

2023. április 01.

A Ferencváros pontvesztéseinek köszönhetően a Győr egy egygólos győzelemnek köszönhetően is révbe érhet. 

Győri Audi ETO-Ferencváros, szombat 17:30

Furcsa érzésünk lehet a mostani Győr-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen a szezon során több olyan pont is volt, amikor módosult ennek a találkozónak a jelentősége. A Fradi ősszel jelentős különbségű győzelmet aratott a legnagyobb rivális ellen. Ezt követően azonban Elek Gábor csapata a Debrecen és a Mosonmogyoróvár elleni találkozókon is pontot vesztett, így ez a gólelőny eltűnt, s tulajdonképpen ezzel nulláról indul a mostani mérkőzés. Sőt, tulajdonképpen még akkor sem mondhatjuk, hogy a Fradi a bajnok, ha szombat este nyerni tud, hiszen még jön számukra a Loki elleni idegenbeli mérkőzés, és a debreceni csarnokban egyelőre csak a Győr tudott nyerni egyetlen góllal ebben a szezonban. 

A helyzet tehát közel sem egyszerű, ez pedig nyilvánvalóan tovább növeli a meccs értékét. Az utóbbi évek alapján azért elmondható, hogy a Ferencváros valódi mumusa lett az ötszörös BL-győztes együttesnek: a legutóbbi három találkozót Elek Gáborék nyerték, az elmúlt években nem egyszer nagy különbséggel nyertek, egy alkalommal az ellenfél edzőváltását is kikényszerítették. Viszont van egy fontos kitétel: a fővárosi együttes leginkább hazai pályán tudott sikereket elérni a nagy rivális ellen, idegenben csak egy döntetlen és egy szoros vereség jött össze az elmúlt években. 

Az egészen biztos, hogy a Győrtől sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, mint ősszel. Ebben mindenképpen segíthet, hogy Line Haugsted és Kari Brattset személyében két fontos játékos tért vissza, akik elől és hátul is jó teljesítményre képesek. Az viszont biztos, hogy az ETO ebben a szezonban összességében nem játszik igazán jól – ugyanakkor ez most tényleg egy presztízsmérkőzés lesz, hiszen az elmúlt években sok csorba esett a legyőzhetetlenség mítoszán.  A Fradi pedig egy igazán jó teljesítménnyel most is meglepetést okozhat