Bajnokok LigájaKézilabda

Ott lesz az ETO a BL-döntőben!

2019. május 11.február 9th, 2022

A címvédő Győri ETO sima győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután az idény meglepetéscsapatát, a norvég Vipers Kristansandot is két vállra fektették Görbiczék. A csoportkörben már két alkalommal is farkasszemet nézett egymással a két fél, akkor oda-vissza a kisalföldi lányok örülhettek: idegenben 33-29-re, otthon pedig 33-26-ra győzött a címvédő. 

Ennek megfelelően toronymagas esélyesként várta a Final Four elődöntőjét a magyar csapat, és nem is okozott csalódást. Futószalagon jöttek a magyar gólok az első 15 percben, Eduarda Amorim és Kari Brattset 3-3 gólt dobtak, és az első negyedóra után már 9-3-ra vezetett a magyar együttes. A félidőre aztán komoly előnyt szereztek a győri lányok, 8-18-as állással fordulhattak a felek. 

A második játékrészben Danyi Gábor pihentette kulcsembereit, ám így is megtartotta a Győr fölényes előnyét. Egy pillanatig sem forgott veszélyben a magyar lányok döntőbe jutása, és ugyan egy gólt tudtak faragni a norvégok a végén, az összkép így is tükörsima eredményt mutatott. Sorozatban negyedszerre lesznek ott Görbiczék a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában. 

 

Végeredmény:

Vipers Kristansand-Győri Audi ETO 22-31 (8-18)