KézilabdaKlub

Roncsderbi, sok tanulsággal…

2022. szeptember 24.

Sajnos kiderült, hogy nem kisiklás volt a Bietigheim elleni mérkőzés. 

Borzasztóan rossz színvonalú meccset játszott egymással a Ferencváros és Brest Bretagne, két olyan csapat, amelynek borzasztóan nagy szüksége lett volna a győzelemre. A francia alakult végül azzal tudott nyerni, hogy még ilyen gyenge állapotban is koncentráltabban tudott játszani, míg a Fradi borzasztóan amatőr hibákat követett el, és sok esetben nagyon komoly önbizalomhiány volt észrevehető a csapaton. 

Emily Bölk próbálkozásait két kézzel védte az egyébként is remekül teljesítő Cleópatre Darleux, Márton Grétának talán évek óta nem volt olyan mérkőzése, ahol egy félidő alatt két tiszta ziccert hagyott ki, Angela Malestein három komoly hibával kezdett…és gyakorlatilag nem volt olyan játékos, aki ne próbálta volna még ziccerből is továbbadni a labdát. 

Ha pedig a kulcsjátékosoknak nem megy, a Fradi padja továbbra sem tud megfelelő támaszt adni. Szöllősi-Zácsik Szandra a sok hiba után fel tudta hozni magát, de megint bebizonyosodott, hogy igaza volt azoknak, akik szerint a Cvijics-Lekics páros már nem fog egy szezonon keresztül jól teljesíteni, sőt, már az idény elején sem. Azért azt a kérdést is feltenném, hogy miként működnek ennél a klubnál az átigazolások, ha két ilyen fizikumú játékos simán átment a szűrőn? 

De még ezzel együtt is szerezhetett volna pontot a Fradi, ha nincs a végén az a szinte példa nélküli amatőrség. Ami sokkal többről szól, mint hogy hova ragadt a tábla. Nem. Itt a dilettantizmus jött megint a felszínre. Miért nem ülhet Elek Gábor mellett egy kompetensebb edzői stáb? 

Persze megint meghallgathattuk, hogy nagyot küzdöttünk, és hogy az ág is húz minket. Felelősségvállalás? Arról ne is álmodjunk. Persze hosszú még a szezon, sok meccs jön, de jelenleg nagyon komoly gondok vannak a Fradinál.