Közlemények

Dartsozónak áll a Real Madrid egykori klasszisa

2019. április 18.

Rafael van der Vaart ősszel jelentette be, hogy nem folytatja tovább labdarúgói pályafutását, ám ekkor még valószínűleg senki sem gondolta, hogy más sportág felé veszi az irányt. A vb-ezüstérmes exfutballista tegnap jelentette be, hogy elindul a májusi, dániai BDO-versenyen, amelyen egyébként nem ő lesz majd a van der Vaart-család egyetlen képviselője, hiszen fivére, Fernando is tábla elé lép majd. 

A Denmark Open már 55 éves hagyománnyal rendelkezik, többek között olyan legendák is megnyerték már ezt a versenyt, mint Phil Taylor, Eric Bristow, Raymond van Barneveld vagy Gary Anderson. További érdekesség, hogy a holland középpályás az Esbjerg FB-ben játszotta karrierje utolsó tétmérkőzését, éppen abban a városban, ahol ez a bizonyos darts-torna is megrendezésre kerül majd. 

Van der Vaart pályafutása során több mint 500 felnőttmeccsen lépett pályára, szerepelt az Ajax, a Hamburg, a Real Madrid, a Tottenham, a Real Betis és az FC Midjylland csapatánál is, sőt egy ízben az is szóbakerült, hogy a Ferencvároshoz igazol, de végül nem lett került sor a szerződtetésre.  

 

A holland klasszis a legnagyobbakkal is játszott már egy táblánál