Közlemények

Mika Häkkinen: “Néha tudnod kell megállni, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás” – Interjú

2020. augusztus 14.

Mindenkinek fel kell ismernie a határait, ahogy a Forma-1-ben, úgy a szerencsejáték esetében is. Tudnod kell megállni, hogy ne csússzon ki a kezeid közül a kontroll. Az Unibetnél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a játékosaink a lehető legélvezetesebb módon játsszanak és ne kockáztassanak többet, mint amennyit megengedhetnek maguknak.

 

Miért kötelezted el magad a felelősségteljes szerencsejáték mellett? Miért fontos ez számodra?

A felelősségteljes játék egy kiemelten fontos globális trend – ez a fő oka annak, hogy néhány évvel ezelőtt elkezdtem az Unibettel együtt dolgozni. Az Unibet nagyköveteként szeretném támogatni a játékosokat abban, hogy minél jobban megismerkedjenek a különböző felelősségteljes szerencsejátékot segítő eszközökkel.

Miről szól számodra a felelősségteljes szerencsejáték?

Alapvetően arról, hogy ismerd a határaidat. Tudnod kell, mikor kell megállni. Senkinek sem kellene többet kockáztatnia, mint amennyit megengedhet magának, hiszen akkor elvész a játék öröme. A Forma-1-ben én mindig a végsőkig feszegettem a határaimat. A pilótára és a szerencsejátékosra is ugyanaz vonatkozik: néha tudnod kell megállni, hogy ne csússzon ki a kezedből az irányítás.

Hogyan tudtad kézben tartani a kontrollt sportolóként?

 Mindig analitikus szemmel néztem a dolgokat, minden döntésemet tudatosan hoztam meg. Ez vonatkozott a fizikai és mentális felkészülésemre; az autókkal, pályákkal, mezőnnyel kapcsolatos ismereteimre, és a verseny során hozott döntéseimre. Mindig arra törekedtem, hogy mérlegeljek minden rendelkezésemre álló információt, mielőtt kiválasztom a lehető legjobb választási lehetőséget. Pontosan ez az a hozzáállás, amire szeretném az Unibet játékosait inspirálni, amikor a felelős szerencsejátékot támogató eszközökről beszélek.

Egy hétköznapi ember, aki nem profi sportoló, hogyan ismerheti fel a határait?

Azt hiszem ugyanazok a szabályok és módszerek vonatkoznak mindenkire. Mindig fontolja meg, hogy mit miért tesz, elemezzen és mérlegeljen, mielőtt döntést hoz. Persze nagyon fontos az is, hogy tudja kontrollálni az érzelmeit.

 

 

A mentális egészség előfeltétele ennek, nem igaz?

Természetesen. Ha valaki mentális problémákkal küzd, nagyon fontos, hogy felismerje ezeket, és időben szakemberhez forduljon.

Te egy nagyon analitikus ember vagy, ugyanakkor a sport és a sportfogadás tele van érzelemmel. Hogyan lehet a kettőt kombinálni?

 Mindennek az a kulcsa, hogy tudd, hol vannak a határaid és kordában tudd tartani az érzéseidet. Más ismert sportemberekkel együtt szeretnék olyan történeteket megosztani az Unibet ügyfeleivel, amik a döntéshozatalról és a kockázat mérlegeléséről szólnak az érzelmektől túlfűtött szituációkban.

Te szoktál fogadni?

Néha igen. Számomra az egész a szórakozásról szól. Néha kell egy kis móka, izgalom, miközben élvezed a sportot, amit szeretsz.

 

A felelősségteljes szerencsejátékról itt olvashatsz bővebben:

https://hu1.unibet.com/general-info/whentostop