Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

1. HNL Liga: A tavalyi legjobbak kezdik a szezont

2021. július 15.

Dinamo Zagreb – Slaven Belupo

A bajnoki címvédő egyetlen meghatározó játékosát veszítette el eddig, Josko Gvardiol személyében, de ezt már eddig is tudták, hogy meg fog történni, mert egy éve biztos volt az üzlet a Lipcsével. További távozókról még csak pletykák és elvileges tárgyalások vannak, de minden bizonnyal az Európa-bajnokság után lesz még néhány „veszteségük”.  Érkezők oldalán a veterán, világot látott Duje Cop neve lehet komoly erősítés a támadósorba, a másik csatár, Deni Juric, aki első élvonalbeli idényében tíz gól fölé jutott, de kölcsön is adták egyből, illetve véglegesítették Josip Misic kölcsönét, aki így további három évre írt alá.

Az előző szezon hetedik helyezettje továbbra is bízik Dean Klafuric munkájában, amihez ezúttal jókora erősítést kapott már eddig is. Elengedtek négy lejáró szerződésű játékos, köztük két támadót Miroslav Ilicic (19 meccs/2 gól) és Ivan Delic (13/1), illetve két komolyabb szerepet betöltő középpályást Frano Mlinar (25/0) és Stipe Bacelic-Grgic (21/2). Cserébe érkezett az azeri ligából hazatérő veterán védekező középpályás, Mario Marina, a másodosztály egyik legjobbja Mateo Monjac, míg a kapus posztra riválisnak jött Antun Markovic. A bajnoktól érkezett az onnan magyarországi kölcsönből visszatérő belsővédő, Vinko Soldo, illetve a klub sajátjai, akik eddig ideiglenesen voltak máshol a több játéklehetőség reményében.

 

Osijek – Šibenik

Az előző idényben Nenad Bjelica legénysége kiemelkedő szezont futott, aminek eredményeképpen a második helyen zártak. Az ezüstérmese hosszas tárgyalás végén két és fél milliós összegért meg tudta vásárolni Ramón Miérezt, aki a kölcsöne alatt 22 találattal gólkirály lett, mellette pedig Amer Hiros és Sime Grzan érkeztek a támadósor széleire rotációs tagnak, míg a védelembe Slavko Bralic tért haza Sezrbiából. Távozó oldalon Josip Vukovic fájó veszteség, de a splitiek cserébe kölcsönadták a nagy reményű Darko Nejasmicot.

A hatodik hely után azt gondolta az ember, hogy a nagy változások gyorsabb ütemben fognak történni és bár a játékosmozgás már nagyban üzemel, de edző még nincs, hiába távozott Sergi Escobar. Érkezett négy új ember a védelembe, a visszatérő csatár mellé jött egy másik is, meg a szélsőposztot s erősítették, valamint a középpálya közepén is lett egy kisebb rotáció. A távozók oldalán a házi gólkirály Delic a legnagyobb név, de ő kölcsönbe visszatért még erre az évre, valamint a védelemből az ifjú Nediljko Labrovic hiányozhat.