Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

3.Liga: A döntetlen nem jó, de nem is olyan rossz

2023. február 04.

A német harmadosztály 21. fordulójának vasárnapján két igencsak kiegyenlített erőviszonyokat mutató párosítást hoztak össze.


 

 

VfB Oldenburg – TSV 1860 München

Az új év négy bajnokiján öt pontra futotta Dario Fossi együttesének erejéből, ami nem tűnik soknak, de az újonc ezzel is kimozdult a kiesőzónából és most úgy készülhet az újabb találkozóra, hogy a Marschwegstadion közönsége előtt egy hullámzó formát mutató bajor csapat ellen a pontszerzés ismét reális elképzelés. Ugyanis Günther Gorenzel-Simonitsch fiainak csak három meccse volt idén, azokon viszont kétszer is kikaptak, ami csak tovább rontja az összképet, hiszen idegenben amúgy is akadozik az a bizonyos gépezet esetükben.

 

Rot-Weiss Essen – MSV Duisburg

Ötös nyeretlen sorozatot épített fel Christoph Dabrowski legénysége, akik a legutóbbi meccsen kikaptak, ami négy döntetlent követően az első pont nélküli meccsük volt, s ennek okán nem is tudták utolérni azt a közvetlen riválist, amely most a Stadion an der Hafenstraße közönségének vendégszeretetét élvezheti majd. Torsten Ziegner csapata ugyanis sokat tett az új évben azért, hogy csússzanak hátrafelé a tabellán, hisz az előző két meccsüket egyaránt elveszítették, így nekik most egy pontosztozkodás is sikeres túrát jelentene. Az őszi döntetlenjük után két hasonló erőt képviselő együttes csatáján nem lenne meglepő, ha újfent nem avatnánk győztest.