Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

3.Liga: Mit hozhat az első hétközi forduló?

2022. augusztus 09.

A német harmadosztály első hétközi fordulójának szerdai játéknapján bajnokesélyesek is pályára lépnek.


 

 

1.FC Saarbrücken – Borussia Dortmund II

Két meccs, két győzelem és még csak gól sem kaptak Uwe Koschinat tanítványai eddig, s most újfent saját közönségük előtt, a Ludwigsparkstadionban tehetnek egy lépést az álmaik felé, mert kimondva kimondatlanul, de ismét a feljutással szemezgetnek a klubnál. Az előző idényben könnyedén nyertek odahaza a sárga-feketék ellen, akiknél a nyáron kinevezett Christian Preußer egyelőre nem tudja hozni az elvártakat, hisz csak egyetlen pontot gyűjtöttek eddig, ami az előző idény remeklése után nagyon kevés.

 

Dynamo Dresden – SC Verl

A kiesést követően az azonnali visszajutást tűzte ki célul a hazai alakulat, ahol a nemrég még eltiltott Markus Anfang kapott esélyt a bizonyításra a kispadon, ám egyelőre elég vegyes az összkép vele kapcsolatosan. Hazai vereség, majd javítás idegenben, így most visszatérve a Rudolf-Harbig-Stadion fanatikusai elé, kötelező lenne begyűjteniük a három pontot, már csak azért is, mert egy nem túl veretesnek taksált rivális érkezik vendégségbe. Michél Kniat legénysége egy pontot szorgoskodott össze eddig és nem is igazán olyan produktummal rukkoltak elő, ami alapján nagy reményekkel érkezhetek meg az idegenbeli találkozóra.

 

Waldhof Mannheim – Erzgebirge Aue

Veretlen együttesek csapnak össze a Carl-Benz-Stadion közönsége előtt, ahol is a négy pontos Christian Neidhart csapata tovább építené a jó szezonkezdetet, amihez újabb győzelemre lenne szükségük. A nyitókörben ez odahaza már összejött, most viszont egy a másodosztályból kiesett gárda érkezik vendégségbe és Timo Rost irányításával még nem is kaptak ki a lila-fehérek. Noha a két döntetlen nem épp az elvárásoknak megfelelő, most az az egy pont nem lenne annyira rossz eredmény számukra.

 

VfL Osnabrück – FC Ingolstadt 04

A forduló rangadójának a Bremer Brücke Stadion ad otthon, mert két a bajnoki címre is esélyesnek tartott gárda feszül egymásnak. Daniel Scherning fiainak legutóbb nem jött össze a feljutás, így most még nagyobb a nyomás rajtuk és hazai környezetben kellene hozniuk a derbiket, ha valóban oda akarnak érni a dobogóra. Az eddigi négy pontjuk mellé kellene most három, hogy meg tudják előzni az eddig százszázalékos vendégeket, ugyanis Rüdiger Rehm a kiesés után is maradt a padon és ez egyelőre jó döntésnek bizonyul. Két könnyed siker, még csak gólt sem kaptak, de cserébe ötször voltak eredményesek és erre bizony lehet alapozni.

 

SV Wehen Wiesbaden – SpVgg Bayreuth

Az első győzelem reményében csap össze Markus Kauczinski alakulata az újonccal a BRITA-Aréna közönsége előtt, ahol a hazaiaknak az eddigi egy mellé kötelező lenne behúzni most hármat, hogy a gyenge rajtot feledtessék és elkezdjenek távolodni a kiesőzónától. Onnét, ahol a frissen kinevezett Thomas Kleine csapata hosszútávra berendezkedhet az eddig látottak alapján, ugyanis a feljutás után edzőt és kulcsjátékosokat veszítő bajor együttes nem csak pontot nem szerzett, de még gólt sem tudott lőni.