Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Guirane N’Daw nem futott be kiemelkedő karriert, megfordult Franciaországban, a Nantes és a Saint-Etienne színeit is magára ölthette, valamint egy Francia Kupát is nyert. Angliában a Birmingham City és az Ipswich Town csapataiban játszott, mielőtt 32 évesen visszavonult.

Legalábbis elvileg annyi volt, a valós adatot pedig – jó eséllyel – soha nem tudjuk meg. A szenegáli futballista ugyanis előállt a nagy igazsággal: hazájában, szinte minden játékos csal az életkorát illetően, vagyis kevesebbnek állítja be magát, mint amennyi.

De nem csak Szenegálban jellemző ez a mentalitás, minden afrikai országban bevett szokásnak számít az efféle trükközés. Elképzelhető lenne, hogy Mané, Koulibaly, Sarr, vagy Gueye nem annyi idős, mint amennyiről mi, a klubjuk és az UEFA tud? Könnyen meglehet, hogy igen! A 44-szeres válogatott N’Daw, a Kick Off-nak nyilatkozott.

„Amiben teljesen biztos vagyok, hogy Szenegálban, a játékosok 99 százaléka megváltoztatta az életkorát. A szenegáliak ugyanis nagyon kicsik 20 éves korukban, így ha átjönnének Európába, a 15 évesek erősebbek lennének náluk.

Ahogy mindenki, úgy én is fiatalabbnak adtam ki magam, mint amennyi vagyok. Aki ezt nem teszi meg Afrikában, az nem kerül át Európába, ez az igazság.”

Néhány esetben valóban elég egyértelműnek tűnik, hogy az adott játékos jóval idősebb a megadott koránál, gondoljunk csak Joseph Minala esetére, aki a Lazio csodagyereke volt egykoron.

A Dortmund mostani tinititánja, Youssoufa Moukoko is abszolút ebbe a kategóriába esik…

De Franck Kessié is inkább 32 évesnek tűnik, mintsem 23-nak.

Arra viszont fogadni mernénk, hogy Mo Salah nem trükközött!

Kapcsolódó cikkek