Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A dán élvonal második fordulójában is bőven lesz izgalom vasárnap, amikor négy összecsapást rendeznek.


 

 

Aarhus GF – Viborg FF

Egy küzdelmes meccsen végül kikapott idegenben Uwe Rösler alakulata. Most jön a hazai bemutatkozás, amikor az előző pocsék idény után meg lehet mutatni, hogy a frissen kinevezett német edző valóban meg tudott honosítani egy más szellemiséget. Noha a nyitófordulóban nyerni tudott a „zöld sereg”, hét közben bemutatkozhattak a nemzetközi porondon és bizony ez a gárda aligha néz ki úgy, mint ami kész van a kettős terhelésre. A keret nem épp a legbővebb és néhol a minőség is kérdéses, így erősen megkérdőjelezhető, hogy mire lesz ez elég, ha sokáig tart az európai kaland. Ugyan az előző szezon során csak egy pontot szerzett ebben a párosításban az AGF. Most könnyen elkaphatják Jacob Friis legénységét, mert a sok utazás és a sűrű menetrend nagyon nem kedvez a vendégeknek.

 

Randers FC – Odense BK

Egy nagyszerű teljesítménnyel elért pontszerzés egy bajnokesélyes otthonában nevezhető kiváló kezdésnek, s erre lehet építeni. Főleg akkor, ha egy olyan csapat érkezik vendégségbe, akik ellen jól megy a hazaiaknak. Márpedig Andreas Alm fiai odahaza kaptak ki nagyon simán az első fordulóban. Pedig sikert vártak tőlük, de sem a forma, sem a csapat összeszokottsága – a kis apróságokban megmutatkozva – nem igazán jelentkezett. A hazai bemutatkozást győzelmi reményekkel várhatja Thomas Thomasberg együttese, s szerintünk otthon is fogják tartani mindhárom pontot.

 

Brøndby IF – Nordsjaelland FC

Két, egyaránt győzelemmel rajtoló csapat összecsapására kerül sor. A házigazdáknak a nemzetközi porond jelentette kettős terhelés jelenthet kisebb hátrányt, mert egy lengyelországi túra után nem sokkal máris ismét komoly kihívás vár rájuk. A vendégségbe érkező Flemming Pedersen legénysége a nyitókörben kisebb meglepetésre tudott könnyed sikert aratni és most is egy meglepetésben reménykednek, mert a papírforma alapján nem sok babérra számíthatnak. A két gárda múltjában eléggé nagy a fölény Niels Frederiksenék javára. Főleg hazai környezetben, de a legutóbbi találkozásuk során egy ötéves negatív szériát zártak le a „tigrisek” és vitték el mindhárom pontot a 2021-es bajnok otthonából. Most egy pont is már szép eredmény lenne tőlük, s nem is lepne meg talán annyira senkit sem.

 

Aalborg BK – FC København

A vereséggel kezdők rangadóján nem épp szép emlékeket idéző ellenfél látogat Aalborgba, hisz Lars Friis együttese abszolút nem tud mit kezdeni a fővárosi rekordbajnokkal hosszú ideje. Ezen persze az sem segít, hogy nagyon rosszul festettek a nyitófordulóban, főleg a támadójátékuk, mert bár helyzetek úgy ahogy adódtak előttük, de ezeket sorra elpazarolták, s csak egy pontrúgás utáni találat került a nevük mellé, de az nem ért pontot. A bajnok odahaza kapott ki egy újonctól. Ami minden csak nem ideális kezdés, így most kényszerhelyzetben van a koppenhágai alakulat. Nekik is nagyon fontos lenne a három pont, mielőtt becsatlakoznak a nemzetközi porond küzdelmeibe. A helyzetkihasználáson náluk is sokat kell javítani, de itt annyival jobbnak és mélyebbnek néz ki a játékosállomány, hogy hihetőbb, hogy ez már mostanra sikerül. A Jess Thorup irányította fővárosi alakulatnak évek óta jól megy az aalborgi kirándulás során, most pedig megmutathatják a fiatalok, hogy bírják a rájuk nehezedő nyomást.

Kapcsolódó cikkek