BundesligaLabdarúgás

A Bayern és a Dortmund is behúzza majd a hazai bajnokiját

2019. február 08.

Dortmund–Hoffenheim, szombat 15:30

Az tuti biztos, hogy Lucien Favre edző a csúnyán bebukott Német Kupa meccs után szétüvöltötte emberei agyát az öltözőben. Persze csak amolyan svájci ordibálással, tehát kis sziszegéssel, befelé marcangolással, semmi extra, mert ha tényleg feltolja a hangerőt, ahogyan otthon tanulta, akkor az örökösen rettegő stüszi szomszédok élből feljelentenék a főnit.

Tehát maradt a csendes terror a BVB játékosainak, mert a Werder ellen nem ők voltak a legjobbak. Főként, hogy a foci óriás lutrijára hagyták a vége főcímet és a jól elszúrt büntetők miatt kiestek a kupából. Ha bejött volna a terv, óriási parti indult volna Dortmundban! Az lett volna „schön!” Ehelyett maradt a szégyentelejes kujtorgás.

A Hoffenheim balszerencséje, hogy pont ők jönnek a sorban a Bundesligában. A bosszúra szomjazó BVB muszáj lesz beletenni magát rendesen. Már csak azért is, mert a többiek nyálukat csorgatva várják, mikor esik földre a liga oroszlánja. Ezt pedig nem engedhetik meg, a hazai barlangban meg főleg nem. Jöhet a roppant tehetséges Herr Nagelsmann, a tanulás ideje lesz számára a szombati összenézés. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy a vendégek trénere rossz edzésmorálról panaszkodott, akkor végképp biztos a hazai siker.

Tipp: Dortmund–Hoffenheim 3-1 11.50

 

Bayern München–Schalke, szombat 18:30

A hétközi Hertha elleni kupa-görcsölés bőven megmutatta, hogy akad egy pár foszladozó rész a bajor bőrgatyában. A legfrissebb is kijött: Thiago Alcantara most már nem csak titokban ácsingózik Barcelonába, már a neje is sokkolja őt, meg a Bayern vezetőségét. Az olasz születésű spanyol labdarúgó ennek megfelelően lazán lézengett, egy pár jó zsugát kiosztott, aztán inkább vergődött. A többiek is túl lazák voltak, Hummels meg összerakott egy brutális hibát, ezzel nem lehet nagyon hencegni.

Azt nem lehet sejteni, hogy Rudi Assauer halála mennyire készítette ki a jelen játékosait, az viszont fix, hogy a kékek biztosabb lábakkal kocognak ki az Allianz Aréna jól befűthető gyepszőnyegére. A Bayern nyilván jól bedurrantana a bányászoknak, akik a téli szünetben cseppet meggyengültek, Naldo egy rém kényes posztról, a védelem közepéről lépett le egy kis kiesési küzdelem miatt Monacóba. Mondjuk ott jobb a klíma, az adózás, és a csajok, viszont nem a BL-ben kocognak, inkább menekülnek a másodosztály elől. Aztán ha megfizetik, akkor ott csapatja Naldo.

Régebben ez presztízs csata volt ez, most talán a meglepetésre lehetne feltenni egy kis pénzt, de igazából tökre fölöslegesen. Ez kötelező! Nem szép játékkal, de erőből lehozza a szombat estét a hazai csapat, úgy, mint a Hertha ellen. Veríték, küszködés, görcsölés, de meglesz a siker.

Tipp: Bayern München–Schalke 2-1 9.00

 

Düsseldorf–Stuttgart, vasárnap 18:00

Ez elég rossz szagú kis meccsnek ígérkezik! A pályára lépőknek a Bundesliga kettő riasztó közelsége sejlik, főként a látogatók érzik a drámát. Bár csak osztályozós a bukdácsolásuk bizonyítványa, közel állnak hozzájuk a tragikus sorsúak, a Nürnberg és a Hannover.

A háziak beleléptek a Schalke csapdájába, egy négyest gurítottak nekik a Német Kupában és emiatt nyűgös most Düsseldorf. Ha viszont az a kiindulási alap, ami a bajnokság legutóbbi fordulójában történt, akkor dacos is lehet a Fortuna. Értékes pontot szereztek a Hoffenheim vendégeként, csak aztán jött ez a fránya kupa bukó.

A kicsit kopottas sváb legenda, Mario Gomez a kiállításával súlyosan megbüntette magát a múlt héten. Na, meg persze a saját csapatát is, hiszen a 33 éves csatár kihagyja ezt a meccset. Mindkét gárda számára kötelező a győzelem, talán a hazai pálya jobban tolja a Düsseldorfot. Ha meg ezzel nem tudnak élni, akkor tényleg tünés az első osztályból!

Tipp: Düsseldorf–Stuttgart 1-0 8.50