Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

R. Madrid–Sevilla, szombat 16:15

Hatalmas szerencsével nyert az elmúlt hétvégén a Betis vendégeként a Real (1-2). A találkozóról mindent elmond, hogy mindössze 26%-ban (!) birtokolták a fővárosiak a labdát és csak Navas kapus bravúrjai tartották a gárdát mérkőzésben a végjátékig, melyet végül pont az ex-Betis játékos, Ceballos megpattanó szabadrúgása döntött el a vendégek javára. Ez a teljesítmény pedig igencsak karcsú a Királyiaktól, de annyit azért a védelmükben illik megjegyezni, hogy Santiago Solari lassan a komplett kezdősorát elveszíti sérülések miatt, hiszen Courtois, Bale, Asensio, Kroos, Diaz, Llorente eleve maródi volt, ráadásul Sevillában Karim Benzema is kidőlt legalább három hétre.

Olyan vád azonban nem érheti Solarit, hogy nem fordul a fiatal játékosok felé, hiszen lehetőséget kapott Reguilon, Valverde, Ceballos, valamint a már lassan-lassan stabil kezdővé avanzsáló Vinicius Junior is. Sőt, pár percre bevetésre került a Manchester Citytől méregdrágán szerződtetett szupertehetség, Brahim Diaz is. Az említett játékosok kétségkívül a szép jövőt jelenthetik Madridban, de a jelen annyira nem fényes, mint a (közel)múlt. A Blancók tíz ponttal vannak lemaradva a Barcelonától, a játékuk sehogy sem akar összeállni, ráadásul egyre erősebbek azok a hangok, melyek olyan alapemberek távozási szándékát suttogják, mint az Aranylabdás Modricét vagy a veterán balbekk Marcelóét. Ha így lenne, akkor az csak egy újabb, szomorú záróakkordja lenne egy korszakos sikercsapatnak.

Sevillában nem éltek át ekkora sikereket, bár kétségkívül az elmúlt 12 évben begyűjtött öt Európa Liga győzelem és egy Európai Szuperkupa trófea nem fest éppenséggel rosszul. Ráadásul idén is megvan az esélye annak, hogy az andalúzok hódítsák el a második számú európai sorozatot, bár már a nyolcaddöntőben kemény ellenféllel akadtak össze az olasz Lazio képében. Ami a bajnokságot illeti, a piros-fehérek 33 ponttal állnak (akárcsak szombati riválisuk), de egymás elleni eredménnyel, illetve jobb gólkülönbséggel is megelőzik a Realt.

Ezzel pedig vissza is tértünk a címben feltett kérdésre: esélyes lehet-e arra a Sevilla, hogy a Bernabéuban is legyőzze a Realt? Hacsak azt nézzük, hogy az őszi meccsen sima andalúz siker született (3-0) és a piros-fehérek futballjában mostanság sokkal több ötlet kreativitás van, akkor azt mondhatjuk, hogy mindenképpen. De amennyiben azt hangsúlyozzuk, hogy Pablo Machín legénysége két tétmeccs óta nyeretlen, és hogy a fővárosban általában nem sok babér terem Roque Mesáéknak, akkor máris nem olyan egyértelmű a kép. Valami mégis azt súgja, hogy a piros-fehérek ezúttal ponttal, vagy pontokkal gazdagodnak szombat délután.

Tipp: Dupla esély X2 2.12

 

Villarreal–Athletic Bilbao, vasárnap 16:15

Továbbra sem megy a Villarrealnak, a Sárga Tengeralattjáró ezúttal az RCDE stadionban süllyedt el a hétközi Király Kupa összecsapáson az Espanyol (3-1) vendégeként, ezzel pedig el is búcsúzott a sorozattól. A bajnokságban se sokkal fényesebb a helyzet, a castellóniak legutóbb otthon húzták a rövidebbet a Getafe vendégeként (1-2), ezzel pedig immár tavaly november 25-e óta nyeretlenek. Jól látszik, hogy egyelőre a Javier Calleját váltó Luis García sem tud csodát tenni, pedig jelentős javulásra nagyon nagy szükség lenne a sárga-kékeknél, mert régóta látott mélységekbe süllyedtek a tabellán és négy ponttal eltávolodtak a még bennmaradó helyen tartózkodó Celta Vigótól.

A Cerámica stadionban végképp nem megy a játék Cazorláéknak, mindössze 10 forduló alatt csak egyszer diadalmaskodtak, akkor a Betis ellenében (2-1). Ugyan a Real Madridtól nemrég szerzett pont (2-2) dicséretes teljesítmény, de a hárompontos rendszer számítása szerint sokat nem ér. Gondok vannak otthon a támadójátékkal is, tíz szerzett gól annak a fényében kevésnek tűnik, hogy ebből négyet két meccsen (az említett Real, illetve egy Celta Vigo elleni összecsapáson) szerezték a sárga-kékek. Nagy csalódás ezért pl. az egykor szebb napokat is megélt Carlos Bacca játéka.  A kolumbiai csatár 4 gólnál jár 14 találkozón, amely – ha figyelembe vesszük, hogy korábban a Sevilla színeiben 72 találkozón 34-et lőtt – elég haloványnak tűnik.

Megtáltosodott viszont az Athletic Bilbao: a szintén edzőváltáson áteső andalúzok Gaizka Garitanoval egyelőre szárnyalnak. Sőt, az új trénerrel még vereséget sem szenvedtek a bajnokságban, a mérleg három győzelem és két döntetlen, mellyel a baszkok nagyot ugorva kikeveredtek a kiesőzónából. Különösen Inaki Williamsnek tett jót az edzőcsere, a fiatal tehetség például az elmúlt két meccsen három gólt is vágott, míg az azt megelőző 17 találkozón csak négyszer volt eredményes.

Idegenben azért még van hová fejlődnie a piros-fehér-feketéknek, noha sikerült begyűjteniük január 7-én az első idei sikerüket a San Maméstől távol (Celta Vigo, 1-2), így is elég siralmas, 1-5-3-as mérleget tudnak csak felmutatni vendégségben. Az mindenesetre aligha bíztató a vendégekre nézve, hogy őszi összecsapásukat a Villarreal nyerte, mégpedig nem is akárhogyan, hanem szabályosan megalázva a bilbaóiakat a Katedrálisban (0-3). Adurizékat már csak ezért is fűthet is visszavágás vágya, arról nem is beszélve, hogy esetleges újabb sikerrel alighanem végképp maguk mögött hagyhatnák a kiesés gondolatának ijesztő rémképét.

Tipp: Inaki Williams gól 3.65

 

Rayo Vallecano–Real Sociedad, vasárnap 18:30

Rálépett arra a bizonyos gázpedálra mostanság a Rayo Vallecano. Az újonc zsinórban háromszor is győzött (Celta Vigo o. 4-2, Valladolid i. 0-1, Levante o. 2-1), így a korábban biztos kiesőnek tűnő csapat számára már a biztos bennmaradás is kézzelfogható közelségbe került. Természetesen van még hová fejlődni, hiszen egyelőre még mindig a Darazsak feje fölött húzódik a „vörös vonal” két ponttal, de amennyiben De Tomásék ilyen hangyaszorgalommal gyűjtik a pontokat, ez már nem lesz így sokáig. Apropó, De Tomás. A Real Madridtól kölcsönkapott csatár három meccsen már négy gólt is vágott, így kicsit már a Bernabéuban is bánják, hogy könnyű szívvel továbbpasszolták a 24 éves játékost.

A vallecasi arénában egyébként négy mérkőzés óta veretlenek a fehér-pirosak és újoncként a 3-3-4-es mérlegük még különösebben rossznak se mondható. Az pedig kifejezetten figyelemre méltó, hogy 10 összecsapásukon 17 gólt is lőttek hazai közönség előtt, de az is igaz, hogy 22-őt kaptak. Igazából a kapott gólok számával alapvető gondok vannak, amit jól mutat az a kellemetlen statisztika is, hogy Dimitrevski kapusnál (34) csak a huescai kapusok (36) kaptak több gólt. Védekezésben tehát van hová fejlődni, de amíg a Darazsak támadójátéka hatékony marad, addig beválhat az „eggyel lőjünk többet, mint kapjunk” elv.

Márpedig a most vendégségbe érkező Real Sociedad sem az a tipikusan csak a védekezéssel törődő gárda. A baszkok legutóbb remek meccsen az Espanyolt páholták el otthon (3-2) előtte meg a Barnabéuban arattak ragyogó győzelmet a Real Madrid kárára (0-2). Igaz, ezek a remek eredmények – na meg itt is az edzőváltás – rá is fért a kék-fehér csíkosakra, hiszen még régi edzőjükkel, Asier Garitanoval sorra bukták el a mérkőzéseiket, melynek köszönhetően a tabella hátsó felébe sodródtak. Hazai pályájukon, az Anoetában pedig szinte csak szökőévenként nyertek.

Vendégségben eddig sem ment rosszul Oyarzabaléknak, ugyanis 25 bajnoki pontjukból 16-ot Baszkföldtől távol gyűjtögettek össze, 14-11-es gólkülönbséggel. Ha ezt nézzük, akkor értelemszerűen vasárnap Madridban sem esélytelenként fognak kifutni a pályára az Alguacil-tanítványok, legalábbis annyi biztosnak tűnik elnézve a két csapat pillanatnyi formáját, hogy gólzáporos, nyíltsisakos meccsre van kilátás. Akárcsak ősszel, amikor az Anoetában remiztek a felek egy ugyancsak közönségszórakoztató, izgalmas összecsapás (2-2) során.

Tipp: Gólok 3,5 felett 3.20

Kapcsolódó cikkek