La LigaLabdarúgás

A Bolha kimentése

2021. augusztus 09.

Amikor az internet kiöklendte a nép elé: tessenek megbarátkozni a szituval, Lionel Messi lelép Barcelonából, sokkot kapott a planéta. Meg persze vicc az egész. Ez szinte elképzelhetetlen. Kábé olyan, mint Starsky Hutch, Lolka Bolka, Szellő István Erős Antónia nélkül. Vége a Földnek, Messi elmegy más klubba! Jó, hagyjátok már ezt a baromságot, ki iszik annyit gyógyszerre, hogy benyelje ezt a variát? A hír kiválása után kis csend, majd jött Joan Laporta katalán klubelnök, amúgy minden hájjal megkent ügyvéd értelmezése, és persze másra mutogatása. A La Liga szabályzata így, a La Liga szabályzata úgy, nincs mit tenni, a klub tekintélye, anyagi függetlensége csorbulna, etcetera, etcetera…

Szépen, okosban, magukat ártatlannak, kiszolgáltatottnak mutatva beadták az eddig lehetetlennek gondolt hírt. Amúgy az teljesen felfoghatatlan, ha tényleg annyira ragaszkodna az FCB Messihez, komolyan nem találtak egy jogban jártas, ravasz fickót? Senki el nem hiszi, hogy nem lett volna a klubnak annyi pénze, felfogadjanak egy kétes hírű, ám idegesítően sikeres ügyvédi irodát, amely addig csűrné csavarná a paragrafust, amíg a végére az argentin csak maradhatna gránátvörös-kékben. Ez a megoldás nyilvánosság számára szóba sem jött! Ezzel a La Ligás kifogással Joan Laporta megúszta, hogy kitűzzék a fejét a Familia Sagrada tetejére, hiszen ő azzal nyerte meg az elnökválasztást, hogy Messit helyben tartja. Erre esküdött égre-földre.

Lionel Messi a könnyeivel megtörte az emberek elkeseredettségét, dühét, különben meg végre nem rá bökdösnek, hogy elviselhetetlen nagy fizetésével a klub tönkretevője, adósságba döntő, érzelemmentes, pénzéhes zsoldos. Emberek, nincs mit tenni, ilyen ez az átkozott szabály!

Amúgy az argentin heteken keresztül nagy hőzöngve hirdette, elmegy a Barcából, pocsék itt minden, nem az ő edzőjét hozták, botos az összes csapattársa, elengedték Suarezt, legjobb pajtiját is, azonnal csomagol. Megkockáztatható: Luis Suarez is része volt a jelen forgatókönyvnek, a titkos tárgyalásokat ő is figyelte, drámai hősnek beállítva magát, mennyire csúful kidobták. Messi maradhat katalán hősnek, nézzék a sírását, ő aztán végképpen akart maradni, láthatja a nép, hogyan megrázta őt az egész. Ezzel a lépéssel megúszta, hogy utálják felmerülő hűtlensége miatt.

A PSG is tisztán jött ki ebből a kavarodásból, szép lassan felépítették a nem annyira jövő, sokkal inkább a jelen talán világverő csapatát. Annyi fölöslegesen kidobott, büntetlenül elégetett millió dollárok után nyáron ingyen, szerződése lejártával megszerezték Donnarummát, Sergio Ramost, Wijnaldumot és a végére Messit. Hát nem csodálatos véletlen egybeesés? Ez mekkora szerencse, ennyi jó játékos Párizsban, fizetség nélkül. Az arab főnökök utolsó nekifutásként grátiszban építenek egy talán, de tényleg talán BL győztes bandát, ezzel végképpen kielégítve magukat, az összes hibájukra felmentést adva. Ha sokat kaparnak Messi után, egyből rájuk villan a képmutató UEFA Fair Play pénzügyi szabálya, arra nagyon pöccennek Nyonban, így viszont az általános mutogatásban Al-Khelaifi PSG főember mossa kezeit, tiszta helyzet, nem kellett senkit vesztegetni, nincs pénzügyi sika-mika, bujkálás.

Igazi, az összes résztvevő számára trendi pénzügyi szóval élve win-win helyzet. Messi ismét felpörgeti az amúgy sem gyönge marketing erejét, a franciák elájulnak, náluk a varázsló, dől a lé a franchise-ból, a fizetését meg majd valahogyan kikalkulálják. Egyedül Pochettino PSG edző feje főhet, ebből a sok nagymenőből hogyan fog ütőképes, főként eredményes csapatot gyúrni…

Pluszban ott a kicsit pohos Neymar és az ő galaktikus egoja…