BundesligaLabdarúgás

A frankfurti Adler olykor rossz helyre szállt…

2022. május 23.

„A „Mickey Mouse Stadion” egyik dobozában hat cím található ebből a versenyből” – kicsit késve így reagált Pepe Castro, az FC Sevilla elnöke, Peter Fischer, az Eintacht Frankfurt vezetőjének kritikájára, amikor az lenézősen egérlyuknak titulálta a Ramom Sanchez-Pizjuan Stadiont. Ott játszott az SGE döntőt a skót Rangers ellen. Miközben a Sevilla pont hatszor nyerte a sorozatot, a németek „szűk” 42 évet vártak erre a címre! Cserébe Frankfurtban olyan ünnepséget celebráltak, randalíroztak, a Polizei is rámozdult a témára, tiltott pirotechnikai eszköz látványos használata miatt.

Nem olyan könnyű ám a frankfurti sikerlét! Amikor Niko Kovác vezetésével lenyesték a Bayern álmát a Német Kupadöntőben, hurráhangulat alakult ki, a Bundesliga titkos csodafegyverét látták sokan a hesseni csapatban. A bajorok ebbéli félelmükben gyorsan elvitték Kovácot Münchenbe, ahol aztán szépen megbuktatták a nagymenők! Ribery és társai nem kevés piszkos munkát, Uli Hoeness-szel titkost találkozót szerveztek a horvát tréner kirúgásába! Mondjuk volt alapja a rebelliónak, Javi Martinez szerint Kovác-nál annyit futottak, mintha a Tour de France-ra készültek volna!

Mások is csúnyán jártak, azt követően, hogy a csillagos égbe juttatták az SGE-t. Ante Rebic fantasztikusan szerepelt a Frankfurtnál, persze, hogy vitték, mint az az élelmiszerárstopos cukrot! Jelenleg az AC Milanban bajnokoskodik, a biológia nyoma már nem olyan mély, mint a Bundesligában! 24 olasz fellépéséből csak hatszor kezdett, 18-szor be-, 3-szor lecserélték. Szóval ez semmiképpen sem élete szezonja, annak ellenére, hogy Scudettot ő is varrhat a mezére!

Rebic mellett Sébastien Haller nyomta nagy ászban Eintrachtos idejében, 60 meccsen 24 gólt pörgetve. Ilyen pazar mutatóval nyilván ő is kapóssá vált, a West Hamban már csak fele sebességgel zúzott, Angliából Hollandiába lépett menteni karrierjét, az Ajaxnál már túlszárnyalta német eredményét, esetleg megint indulhat világgá!

A legrosszabbul az akkori legnagyobb penge járt! Luka Jovic tényleg bámulatos tulajdonsággal rendelkezett, amikor a kapu elé ért! Számolatlanul szórta a gólokat, ilyen típusra egyből rámozdult a Real Madrid. A szerb élete PR szempontból legfontosabb döntése kinyiffantotta őt a menők közül, epizodista, önmaga árnyéka Madridban. Bezzeg az SGE-nél!

Az Eintracht egykori edzői sem jártak jobban, Kovác folyamatos hakniban él, szegény Adi Hütter, a másik nagy hesseni mászter munkanélküli. Oliver Glasner, mostani tréner munkahelyét az Európa Liga siker kissé stabilizálta, a Bundesligában nem olyan fényes a csapata.

Oké, Kevin Trapp élete formájában, Ansgar Knauff pedig januárban 3. Ligában játszott, májusban EL győztes!

Mostani hír, Filip Kostic is elmenőben, érte az Internazionale jelentkezett!