Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

James Maddison az érkezése óta kirobbanthatatlan a leicesteri középpályáról, de amíg a 2016-os bajnok egy helyben toporog és az évek óta tartó túlteljesítés idén bekérheti az árát, addig az egyszeres angol válogatott kifelé kacsingat.

21 évesen League One, Championship és Premiership tapasztalattal a háta mögött igazolt a Leicester City-hez 22,5 millió fontért, ami akkor a „rókák” történetének harmadik legdrágább igazolásának számított. Maddison a szintbeli különbséget akadály nélkül megugrotta, a 14 kanadai pontjánál csak Jamie Vardy termelt többet csapaton belül. Ahogy az minden Premier League-ben bizonyító angol labdarúgó esetében megtörténik, azonnal rárepülnek a Top 6 csapatai. A középpályásra már a norwich-i időszakában ácsingóztak a nagyok, de 2019 nyarán lett igazán forró termék. A Spursnél, mint az elvágyódó Eriksen utódjaként tekintettek rá, míg a Manchester Unitednél a 10-es poszton tátongó űrt vele képzelték el betölteni.

Maddison szép számai mögött inkább a rögzített helyzetek álltak, semmint a kreatívitás vagy a kapu előtti jó döntések. Rogers érkezése után gyorsan kialakult az a három fős középpálya, ahol Ndidire számított hatosként és a Tielemans-Maddison kettősre, mint nyolcas. Ezzel a trióval futott neki a 19-20-as szezonnak, ahol az utolsó körig versenyben voltak a Bajnokok Ligája-szereplésért. Az angol labdarúgó játékában viszont a mélyebb pozíció visszaesést hozott. A korábbiaknál is jobban ki volt szolgáltatva az álló labdáknak és akcióból már-már veszélytelennek számított. A teljesítménye, az idény újraindítása után összeszedett csípősérülése és a koronavírus miatti kételyek közepette fel se merült a továbblépés lehetősége.

A következő évben sikerült egy újabb ötödik hely begyűjtése, de miután negyed órával az utolsó mérkőzés lefújása előtt még a negyedik, BL-t érő pozíciót foglalták el nem lehettek teljesen elégedettek, de Maddison részben igen, mivel sikerült előrelépnie és kevésbé függött a játéka a szögletektől és szabadrúgásoktól.

Az FA-kupa győzelem és a két Európa-Liga kvalifikáció után csak is a nemzetközi szereplésre feljogosító helyezés kiharcolása lehetett a cél, de Rogers regnálásának legrosszabb időszakát élték, ahol a 8. pozíciót is csak egy komoly felülteljesítés (-0,27 xGD/90, 14.) következtében sikerült elcsípni. Maddison ellenben szintet lépett a 12 góljával és 8 gólpasszával. A korábbi években a lövései mindössze 31%-a érkezett a tizenhatoson belülről, de az 21-22-es évadban ez a mutatója 12 százalékponttal emelkedett. Ennek következtében a helyzetei is jobb minőségűek voltak (0,07 -> 0,11 npxG/Sh).

A rugótechnikája elitszintű, amit a rendszeresen túlrúgott várható gól mutatója és rögzített szituációk jeleznek, emellett képes egy átmenet során jó döntést hozni, de nem fog nyomást gyakorolni, labdát szerezni vagy éppen egy felállt védelmet megbontani, így a jelenleg vagy egy-két éven belül bajnoki címre pályázó csapatoknál nem feltétlenül merül fel a neve. A newcastle-i építkezésben elférhetne, mint az egyik nyolcas, de a „szarkáknak” inkább egy hatos szükségeltetne, hogy Bruno Guimaraest egy sorral előrébb vezényelhessék.

Mindenesetre, ha szemet is vetnek rá a szerződtetése a télen vagy jövő nyáron tűnik valószínűbbnek.

Kapcsolódó cikkek