LabdarúgásSerie A

A Lazio vetne véget a Juve veretlenségének

2019. január 26.

Torino–Inter, vasárnap 18:00

Egy Sassuolo elleni 0-0-s döntetlennel kezdte hazai pályán a 2019-es esztendőt az Inter, amelynek egész tűrhetően alakul a szezonja – legalábbis az elmúlt évekhez képest. Az igen előkelő harmadik helyen állnak és a második helyezett Napoli, illetve a negyedik Milan is tisztes távolságra van tőlük.

A Torinótól az aktuális idényben is azt láthatjuk, amit eddig megszokhattunk tőlük, azaz stabilan a középmezőnyben vannak és nem fenyegeti őket a kiesés réme, de az európai kupaindulásról sincs nagyon értelme álmodozniuk. Az előző fordulóban 3-2-re kikaptak az AS Roma vendégeként, ami egyáltalán nem volt meglepő, mert idegenben ritkán jön ki nekik a lépés. Igaz, otthon is meglehetősen hullámzó a teljesítményük.

Mire számíthatunk akkor ezen a találkozón? Nos, azt merész dolog lenne kijelenteni, hogy háromesélyes a meccs, de talán akkor járunk a legjobban, ha a gólok számát igyekszünk megtippelni. A két csapat legutóbbi hat egymás elleni meccséből négy alkalommal 2,5 felé kúszott a lőtt találatok száma és könnyen előfordulhat, hogy ez most is így lesz.

Tipp: Gólok száma 2,5 felett 2.00

 

Lazio–Juventus, vasárnap 20:30

Már 20 forduló lement a bajnokságból, de a Juventus még mindig őrzi veretlenségét. Tizennyolc győzelem mellett két döntetlen csúszott be eddig és a Lazio valószínűleg mindent megtesz majd azért, belerondítson ebbe a szép statisztikába.

Az viszont már korántsem biztos, hogy sikerül majd borsot törniük a Zebrák orra alá. Az olasz bajnokság mezőnyéből idén is toronymagasan kiemelkedik a Juve és nem csak támadásban jeleskednek, hanem a védekezésük is nagyon rendben van, hiszen eddig összesen csak 11-szer kapitulált a hátsó alakzat.

A vendégek idén még nem kaptak gólt és simán benne van a pakliban, hogy most is hermetikusan lezárják majd a kapujuk előtti területet. Ráadásul a Lazio utoljára 2017 októberében tudott gólt szerezni a Juventus ellen és bár minden rossz sorozat megszakad egyszer, de miért pont most történne meg mindez?

Tipp: A vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt 3.10

 

Empoli–Genoa, hétfő 20:30

A kiesés elleni harc fontos állomása ez a mérkőzés. Bár közvetlenül egyelőre egyik csapat sem érintett ebben, de a hazaiak és a vendégek számára is rendkívül fontos lenne a három pont begyűjtése. Az oddsok alapján az Empolinak van erre több esélye, de azért ne vegyünk arra mérget, hogy a házigazdák otthon tartják majd mindhárom pontot.

A két csapat statisztikái szinte azonosak a kapott és a lőtt gólok számát tekintve, ennek alapján egy döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek. Az sem lepne meg senkit, ha ez az összecsapás nem hozna sok gólt, ugyanis a két gárda legutóbbi hat meccse során csak egyszer kúszott a találatok száma 2,5 fölé (ez pont a legutóbbi alkalommal történt, tavaly augusztusban).

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt 2.00