Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Mol Fehérvár megsemmisítő vereséget szenvedett hétvégén a nagy rivális Ferencváros otthonában. A hazai pofon kihatással lesz a Köln elleni Ekl-playoff meccsre?

A hazai botlások – Paks, Ferencváros(?) – ellenére Európában minden a terv szerint halad Székesfehérváron. A Gabala, és a Petrocub ellen sikeresen megvívott párharcok a kötelező házi feladat kategóriába tartoztak, azonban az utolsó akadály nem nagyon lehetett volna nagyobb a Bundesligában szereplő 1. FC Kölnnel.

Mit tud a Köln?

Steffen Baumgart az egyik üde színfoltja a német labdarúgásnak, a védjegyévé vált svájci sapka, heves érzelmei hamar kedvelt szereplővé tették a Bundesliga fanok körében. Ehhez egy remek filozófia társul, mellyel az előző idény hetedik helye könnyen lehet valami még nagyobb siker kezdete. A Schalke 3-1-s legyőzését követően Lipcsében ért el döntetlen a kölni együttes – igaz Szoboszlai Dominik kiállítása miatt emberelőnyben játszottak több, mint egy félidőt. Aki látta a legutóbbi mérkőzésüket, nagyjából tudhatja mire számíthat a Fehérvár elleni Ekl-párharcban. Egyik ismertetőjegyük a támadásba való átmenet, a lipcsei mérkőzésen lőtt első góljukat nagyjából 10 másodperccel azután szerezték, hogy Christopher Nkunku ziccert rontott a másik oldalon. A másik fontos pont velük kapcsolatban az, amire a Fehérvár hétvégén jócskán ráfázott a Ferencváros elleni rangadón, a magas presszing. Michael Boris csapata eddig sem kezelte jól ezeket a szituációkat, valószínűleg Baumgarték alaposan fel fognak készülni ebből, és alkalmazni fogják – nem hazai minőségben.

Dicső múlt a nemzetközi szinten jegyzett klubok ellen?

Idegenben kezdik a párharcot Fiola Attiláék, ám a felemás eredmények nem sugallják a meglepetést. Hiába van egy-két nagyon szép, és magabiztos győzelem, amikor rossz napot fog ki a Vidi, rossz eredmény fog becsúszni. Topligás ellenfelekkel szemben ugyan ért el sikereket a Fehérvár a közelmúltban (Bordeaux, Reims), de a playoff körben rendre elvérzett a csapat. Nem túl pozitív a mérleg ezeken a meccseken, ha azt nézzük csak a Trabzonspor elleni párharcban tudott felülkerekedni a Vidi, de annak már 10 éve – akkor is két 0-0-s döntetlent követően a tizenegyespárbajban volt jobb a magyar csapat. A jelenlegi keretben – és edzői stábban – nincs benne egy Kölnnel szembeni bravúr, ugyanakkor egy odavágón elért “jó eredmény” magabiztosságot adhat a fehérvári mérkőzésre, ehhez viszont sokkal kiegyensúlyozottabb, és felkészültebb Fehérvárt kell elképzelnünk.

Szerző: Tokics Tamás

Kapcsolódó cikkek