Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Angliában a végsőkig kitartottak, már ami a Premier League szüneteltetését illeti: az FA, vagyis az angol szövetség a lehető legtovább húzta-halasztotta a kérdést, de végül nem maradt választásuk, április elejéig leállt a bajnokság. Sajnos, mint kiderült ez még nem a végső dátum volt, hiszen a napokban bejelentették, hogy kitolták a határidőt, egészen április utolsó napjáig…

A pontvadászat tehát nem indul újra május elseje előtt, és az is óriási kérdés, hogy egyaltalán befejezik-e a szezont a csapatok. Két klub, a West Ham United és a Tottenham Hotspur már jelezték, hogy ők az idény eredményeinek törlését szeretnék, ami azt jelentené, hogy a tavalyi végeredmény lenne aktuális jövőre is, illetve a Liverpool nem lenne bajnok, hiába vannak két győzelemre a sikertől…

Utóbbira mindjárt visszatérünk, ám előbb lássuk a két csapat indokait, akik a szezon lefújását szorgalmazzák. Nem tudom, melyik szó illene jobban a két londoni klub ténykedésére, de a „rafinált” és a „gyomorforgató” egyaránt benne vannak a pakliban… A West Hamet csupán jobb gólkülönbsége menti meg a kiesőzónától, így nem csoda, hogy a Kalapácsok szeretnék semmissé tenni az idei évet, jövőre pedig tiszta lappal küzdhetnek az elsőosztályú tagság megőrzéséért.

A Spurs indokai is világosak, a nyolcadik pozícióban állva vajmi kevés esélyük van, hogy odaérjenek a BL-szereplést érő helyek egyikére, főleg úgy, hogy Kane és Son is sérüléssel bajlódnak. Márpedig az elitliga bevételeitől nem akarnak elesni a Sarkantyúsok, akik a hírek szerint elég alacsony büdzséből igazolhatnak a nyáron. Daniel Levy nagy játékos, szemrebbenés nélkül ütne el olyan klubokat a Bajnokok Ligája részvételtől, mint a Manchester United, a Leicester City, vagy a Wolverhampton Wanderers. Hiába teljesítettek az ominózus csapatok jobban, mint a sajátja… Fair Play, méghozzá a javából!

Őszintén remélem, hogy ez a forgatókönyv nem valósul meg, és nem azért, mert Liverpool-szimpatizáns, vagy ne adj isten Spurs-, vagy Mourinho-ellendrukker lennék. Egész egyszerűen ez az eljárás nem lenne igazságos más csapatokkal szemben. Wayne Rooney is hasonló véleményen van, pedig – ahogy a The Sunday Times – hasábjain írja, neki minden oka meglenne a Vörösök utálatára.

„A Liverpool meg fogja nyerni a Premier League-et! Vannak Everton-szurkoló barátaim, akik felhívnak azzal, hogy le kell fújni a szezont, és mint a Kékek szurkolója, illetve a Manchester United korábbi játékosa, egy részem azt mondja, hogy tényleg jó lenne.

De ez nem lenne helyes, a Liverpool fantasztikus volt, mindent kiadtak magukból a pályán és megérdemlik a címet. El tudják képzelni, milyen az, amikor 30 évet várnak a bajnoki sikerre és így veszik el tőlük? Ez semmiképp nem lenne fair.

Ugyanez igaz a Bajnokok Ligája-szereplést érő pozíciók, valamint a kiesőhelyek esetében. Óriási üzletekről beszélünk, ha egyszerűen lefújnák a szezont, a klubok hosszas pereskedésekbe bonyolódnának egymással.

Mindenképpen be kell fejezni a jelenleg futó idényt, még akkor is, ha ehhez változások kellenek a 2020-2021-es szezont illetően. Könnyen meglehet, hogy akár 2020 végéig is elhúzódhat a pótlás.”

Reméljük, az FA hallgat Rooney szavaira!

 

Kapcsolódó cikkek