Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

A Manchester United hiába csábítja az Ajax sztárját

2022. augusztus 12.

Ten Hag egyelőre nem tudja végrehajtani a kívánt erősítéseket.

A szigetországi sajtóban már hónapok óta téma, hogy a Manchester United meg akarja szerezni az Ajax Amszterdam 22 esztendős brazil szélsője, Antony játékjogát. Állítólag a „vörös ördögök” új menedzsere, Erik ten Hag szívesen dolgozna újra együtt korábbi játékosával, a holland rekordbajnok azonban nem szeretne megválni tőle.

Antony egykor a Sao Paulo FC csapatában nevelkedett, majd 2020 februárjában öt évre szóló szerződést kötött a holland rekordbajnok egyesülettel, ahová mintegy 13 millió fontért cserébe került. Antony villámgyorsan alapembere lett új klubjának, és a 2020–2021-es szezonban 46 pályára lépés alatt tíz gólt szerzett az Ajax színeiben, míg a legutóbbi kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 12 találatot jegyzett 33 mérkőzésen – sérülésektől limitálva. Az új szezonban az első bajnokin nem, de a PSV Eindhoven elleni holland Szuperkupa-mérkőzésen betalált.

A United mellett a Liverpool érdeklődéséről is olvashattunk vele kapcsolatban, de a Mersey-partiak kevésbé tűnnek kitartónak és elkötelezettnek iránta, mint a manchesteriek. Ennek ellenére jelenleg nem úgy tűnik, hogy az MU meg tudja majd szerezni őt az Ajaxtól, mivel klubja 70 millió eurós eladási árat határozott meg érte.

Antony rendkívül technikás, gyors, mindent elsöprő támadó, aki minden bizonnyal a Premier League-ben is megállná a helyét, ha eljön az ideje az átigazolásának. Egy amolyan Richarlison-féle teljesítmény minden bizonnyal részéről is működne, és a holland bajnokság bizonyára már kevésbé szolgálja az előmenetelét.

Mindemellett Antony a világbajnokságra magát veretlen teljesítménye révén már hónapokkal ezelőtt kvalifikáló brazil válogatottban is egyre több lehetőséget kap, s az új generáció tagjaként a tavalyi bemutatkozása óta Tite kilenc meccsen vette számításba, melyek alatt két gólt szerzett a nemzeti színekben. Tagja volt tavaly nyáron a tokiói olimpián aranyérmes brazil válogatottnak, hat mérkőzésen játszva a döntőben Malcom győztes góljánál előkészítést vállalt.

A Manchester United bár bízott a nyári „forradalomban”, mindössze három játékost tudtak igazolni, nem jutottak előrébb Frenkie de Jong hosszú ideje húzódó ügyében és jó ideje nincs megoldás Cristiano Ronaldo helyzetére sem.

Ezek mellett az lenne a meglepetés, ha Antony ügyének végére hamar pont került volna.

Szerző: Ficsura Ádám