Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A szombati döntővel érnek véget az A-League 2022/23-as küzdelmei, a két résztvevő csapat pedig a második elsőségéért küzd majd.

Szombat, 11:45 Melbourne City-Central Coast Mariners

A Melbourne City döntőbe jutása nem is volt annyira meglepetés közel két hete, az már viszont annál is inkább, ahogy hazai pályán lelépték a rekordbajnok Sydney csapatát. Az elődöntő első meccsét követően még reménykedhettek a Sydney drukkerei a továbbjutásban, az alapszakasz győztes City játékosai hamar pontot tettek az ügy végére és olyan könnyedén gurítottak négy gólt is az ausztrál válogatottal a vb-t is megjárt Andrew Redmayne-nek, hogy talán még most sem heverte ki igazán.

A döntőben az a Central Coast Mariners vár majd rájuk, akik utoljára pontosan 10 éve, 2013-ban jutottak be a fináléba. Jó ómen lehet a számukra, hogy akkor legyőzték a Western Sydney Wanderers együttesét. A gosfrodiak ugyan csak kétszer találtak be az Adelaide United elleni visszavágón, csak úgy, mint a City, ők is viszonylag könnyedén abszolválták az elődöntőt, ráadásul kettős győzelemmel. Mindenképpen mellettük szól majd, hogy ezt a döntőt is Sydney-ben rendezik majd és a hírek szerint a Mariners szurkolói tízezres nagyságrendben lesznek ott a stadionban, míg a City drukkerei között nem igazán találtak még gazdára a belépők. Ez magyarázható a távolsággal is, Gosford ugyanis alig egy órányira van Új-Dél-Wales legnagyobb városától, Melbourne-ből ezzel szemben több órás is lehet az utazás – na meg persze a City szurkolók sztrájkjáról sem szabad megfeledkezni.

A két csapat edzőjének kellemes problémái lesznek a kezdő csapatokat illetően, fontosabb játékos egyik oldalról sem hiányzik majd. Sok múlik majd az ausztrál válogatott Jamie Maclarenen, hiszen amikor a szezon gólkirálya betalált aktuális ellenfelének kapujába, csak egyszer kapott ki csapata. A City kihasználhatja majd Maclaren sebességét, hiszen az ellenfél védői között ott lesz a kőkemény vanuatui válogatott, Brian Kaltak, akinek nem mindig sikerül végig játszania a meccseket – a szezonban háromszor is piros lappal mehetett zuhanyozni.

A Marinersnél Jason Cummings és a brazil csatár, Marco Tulio lehet a nyerőember – utóbbi 10 gólnál tart a rájátszást is figyelembe véve, négyet ezekből az utolsó négy meccsen szerzett. A középpályás sor erősebb a Citynél, a Mariners azonban javára fordíthatja, hogy tökéletes a csapatmorál uralkodik az öltözőben, Nick Montgomery edző pontosan tudja, hogyan kell előcsalogatni játékosai erősségeit.

Az idei szezonban kétszer találkoztak egymással a felek, télen a City nyert 1-0-ra, áprilisban pedig 1-1-es döntetlent játszottak egymással. Utoljára 2021-ben tudott győzni a Mariners, az azóta lejátszott bajnokikon viszont áprilisig pontot sem tudtak szerezni. Az alapszakaszban mindkét csapat termelte a gólokat (City 61 rúgott gól, Mariners 55), így abban biztosak lehetünk, hogy a hálók ezúttal sem maradnak érintetlenek.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez 1,45

Szerző: Gendur Ákos

Kapcsolódó cikkek