Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Lehet így valaki edző?

A világ nagy részén, legalábbis normális részén, ahol még létezik a munka becsülete, úgy működik a tréneri életpálya, hogy egy tehetséges esetleg a pályán kevésbe tálentum nő, férfi befejezve karrierjét, meghatódásig szeretett, sportága felé nyit, elkezd edzősködni. Lépésről-lépésre halad, előbb kicsikkel szorgoskdik, majd egyre előrébb és feljebb lépve, tudását csillogtatva, ámulatba ejti felsőbb vezetőit, a szülőket, főképpen az ellenfeleit.

Ilyen példa Julian Nagelsmann, Graham Potter, sőt még Josep Guardiola is. A többiről nem is beszélve.

Ha valaki rossz ember, nem odavaló előbb-utóbb kiderül róla, esetleg az is előfordulhat, hogy a gonosz ármánykodók kifúrják, hiába tehetsége, munkája, lojalitása, a fúró az fúró.

Pár nagymenő focista élve hírneve adta előnyével bármiféle előképzettség, bázis nélkül, hatalmas, sodró dumájával kispadot kaphat. Ezek a fickók jobbára lapáton végzik, hatalmas játéktapasztalatuk fikarcnyit sem ér a pálya szélén. Ha pedig a kitűnő futballista múlt zseniális emberi és szakmai ismerettel rendelkezik, nos akkor a férfit úgy hívják, hogy Carlo Ancelotti. Másoknak marad az ide-oda haknizás, a jó menedzselés, cserébe rossz eredmény.

Huszti Szabolcs sehová nem tartozik. Ahogyan játékosként is meglehetősen vegyes képet mutatott, emberi mivoltát pár pletykára alapozva gyors ítélet lenne, mint ahogyan a válogatottnál betöltött kétes eredményű mutatkozása is állandó vita tárgya.

Ez a férfi erős kapcsolati rendszerével, ám minimális tréneri múltjával állandó szereplője az NB1-nek. Senki nem érti, nulla kilométeres szakiként, honnan vette a bátorságot- igaz nem egyedül, mert még hivatalos papírt nem kapott végzettségéről-, elvállalni egy amúgy is rizikós klubot elvállalni. Talán Tőzsér, akkori sportfőember bátorította, „gyere Szabi, te leszel a legjobb megoldás a Lokinak”. Hát persze, hogy bukás lett a vége, annyira, hogy az egész brigád is oszlásnak indult, klubigazgatóval meg egyéb sok bölcs emberrel.

Pár hónap semmittevés, majd az inkább komikus, mintsem határozott csapat benyomását keltő MOL- Fehérvár hívta Husztit. Úgy, hogy idő előtt kirúgott edzőként távozott Debrecenből. És persze új munkahelyén sem működik munkássága. Pár kínos jelenet után főszereplőnk szokásos csapkodása: az egész, úgy ahogy van, tré, a játékosok alibisták, vértelen rongybabák. 

Létezik ilyen edzői pályamodell is.

Kapcsolódó cikkek