Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Jó pár értékes tehetséget adott a Salzburg az utóbbi években a világnak, akik mára már topbajnokságokban szerepelnek hétről-hétre, elég csak Sadio Mané, Erling Haaland vagy éppen Szoboszlai Dominik nevét megemlíteni. Az osztrák csapat már csaknem 300 millió eurós bevételre tett szert játékos eladásból, amióta a Red Bull átvette (2005) a csapatot, és miután a gárda az idén is remekel, biztosak lehetünk benne, hogy a nyáron újra fognak egy nagy kiárusítást tartani.

Bár a csapat múlt heti mérkőzése nem sikerült a legfényesebben Münchenben, gyakorlatilag már a csoportkörből való továbbjutással is történelmet írtak, hiszen korábban még egyszer sem jutott tovább osztrák csapat a Bajnokok Ligájában. A remek menetelésben pedig többen is olyan jó teljesítményt tudtak nyújtani, ami minden bizonnyal több nagyobb klub figyelmét felkeltette, így aligha lennénk meglepődve, hogyha a nyáron valamelyik topligába értékesítené majd őket a Salzburg.

 

Karim Adeyemi

Kétségtelenül a legnagyobb név a listán, tündöklésére pedig otthon is felfigyeltek, hiszen az ősz folyamán a Nationalelfben is bemutatkozhatott. Négy éve érkezett Ausztriába, és végigjárva a ranglétrákat az idén robbant be igazán a “Bikák” csapatába, minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen 19 gólt és 4 gólpasszt szerzett, átlagosan 107 percenként vesz részt egy gólban. Adeyemi leginkább a sebességévvel tud kiemelkedni a pályán, ezt a nemzetközi kupaporondon is láthattuk, négy tizenegyest is kiharcolt a csoportkör küzdelmei során. Fantasztikus cselek és meglátások jellemzik őt, alighanem iránta lesz majd a legnagyobb érdeklődés.

 

Noah Okafor

Remekül megtalálta a közös hangot az idén az előbb említett német centertársával, ketten együtt olyan félelmetes duót alkotnak, akik ellen a legjobb védők sem szívesen játszanak. Okafor hasonlóan Adeyemihez leginkább a sebességével tud érvényesülni a pályán, de a svájci tehetség kicsit másabb utat járt be, hiszen korábban már a Basel színeiben a felnőtt futballban is szépen letette a névjegyét. Ez már a harmadik szezonja Ausztriában, de egyértelműen az idén teljesít a legjobban, 27 mérkőzésen 12 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és még 6 asszisztot is kiosztott, hogyha egészséges marad akkor valószínűleg könnyen kiköthet valamelyik topbajnokságban.

 

Brenden Aaronson

A új amerikai generáció egyik fontos tagja lehet a jövőben Aaronson, akinek bár még csak ez a második szezonja Európában, az osztrák együttesben már most annyira letette a névjegyét, hogy már a télen is számos csapat akarta őt szerződtetni, köztük a Premier League-ben szereplő Leeds, aminek történetesen az a Jesse Marsch az edzője, aki korábban őt Salzburgba hozta. Aaronson leginkább a passzaival, kulcspasszaival emelkedik ki a pályán, az idei szezonban 10 gólpasszt osztott ki 5 gólja mellett. Még nagyon fiatal, hiszen 21 éves, de alighanem ez alig zavarja őt, hogy szintet lépjen.

 

Mohamed Camara

Bár már a tavalyi szezonban is fontos láncszeme volt a csapatnak, a három hónapos dopping eltiltás tönkretette az idényét. Mwepu távozásával nagyobb szerep jutott neki a középpályán, és az idén már alapembere az együttesnek, a Bajnokok Ligájában minden mérkőzésen kezdett az osztrák csapatban. Leginkább a szereléseivel, labdaszerzéseivel tudja felhívni magára a figyelmet, valóban méltó utódja a zambiai “Computer”-nek. 28 mérkőzésen lépett pályára, és kiosztott 3 gólpasszt is, Matthias Jaissle egyik kulcsembere, aki jövőre minden bizonnyal már valamelyik top bajnokságban fogja a párharcokat sorra megnyerni.

 

Nicolas Seiwald

Az idén mindössze a második szezonját kezdte az első csapatban, ami eddig annyira jól sikerült, hogy számtalan megfigyelő figyelmét felkeltette. Az osztrák védekező középpályás az akadémiát végigjárva előbb a Lieferingben tette le a névjegyét, majd tudatosan építették be az élvonalban szereplő csapatba. A Bajnokok Ligájában az idén mérkőzésen kezdett, a német Wolfsburg ellen pedig egy gólpasszt is kiosztott.

Szemtelenül fiatal, hiszen még csak 20 éves, de rendkívül érett, korát meghazudtoló játék jellemzi, valószínűleg bármelyik együttes szívesen látná őt a soraiban.

 

Rasmus Kristensen

Miután nem jutott annyi lehetőséghez a holland Ajaxban, mint amennyire számított másfél év után hátat fordított az amszterdami együttesnek és egyet visszalépve aláírt az osztrák csapathoz. Már az elmúlt két idényben is alapembernek számított az együttesben, de az idén ez mellé olyan remek teljesítmény is párosul, hogy kétségtelenül kinőtte a Red Bull csapatot. Bár már nem feltétlenül annyira fiatal, hiszen 24 éves, de talán most van a legjobb korban, hogy topligába szerződjön. A dán jobbhátvéd az idei idényben 35 mérkőzésen 9 gólt és 7 gólpasszt jegyzett, ez igazán félelmetes mutató, kétségtelenül most van eddigi karrierje csúcsán. Szinte biztos, hogy a nyáron távozik, hiszen a télen már meg is találták a pótlását a belga Ignace Van der Brempt személyében.

 

Oumar Solet

Két éve, miután a francia Lyonnál nem számoltak vele komolyan döntött úgy, hogy elfogadja a Red Bull csapat ajánlatát. Korábban például a ma már Bayern Münchenben szereplő, szintén francia Dayot Upamecano is a Salzburgban lett elismert játékos, és Solet is nagyon jó úton van efelé. Fantasztikus teljesítményt nyújtott a bajorok elleni hazai mérkőzésen, de az osztrák bajnokságban is kiemelkedő mutatói vannak. A listán szereplők közül talán még neki van a legtöbb esélye, hogy marad jövőre is, hiszen még nem játszott olyan sokat, de alighanem csak idő kérdése, hogy ő is egy nívósabb csapathoz kerüljön.

Természetesen jogos lehet a kérdés, hogyha a Salzburg mindenkit kiárusít mégis mi lesz a csapattal? A válasz egyszerű, hiszen már most ott kopogtatnak az olyan sikerre éhes fiatalok a Red Bull csapat ajtaján, mint Benjamin Sesko, Junior Adamu, Roko Simic, Maurits Kjaergaard, Luka Sucic, Samson TIjani, Mamady Diambou, vagy Bryan Okoh.

Így az utánpótlással aligha lesz gondja fiatalokra építő együttesnek.

Kapcsolódó cikkek