LabdarúgásPremier Liga

A Stamford Bridge fölött az ég most nem kék…

2022. április 21.

Régebben nem szerettem a Chelsea-t. Bárkit megvehettek, az összes pénz az övék, a nagyszájú Mourinho sorban gyártotta a címeket! Szerda este az Arsenal elleni hazai bajnokin már csak szántam őket. Sosem gondoltam volna, hogy a gazda elvesztése és a főnök otthonról kirúgása ekkora kavarodást okozhat…

Mondjuk a kavarodást Löw Zsolték hozták össze, az összeállításból úgy tűnt a komplett edzői kar bekamillázott!

Thiago Silva kispados, Kai Havertz lóca, Ziyech kuka, Rüdiger, a nagy satu sehol, Jorginho valahol a hátsó sorban, az egész káosz! Viszont a kezdőben a Premier League kettő legbotosabb támadója! Werner, bár mentségére legyen mondva gólt rúgott, közben annyi ziccert elügyetlenkedett, azt jobb, ha senki nem számolja! Romelu Lukaku, a nem túl okos beszédével akkora kátyúba lökte magát, csoda, ha az Inter utánanyúl! Már majdnem Szalait idézte játékával!

N’Golo Kante, aki a mondjuk 100 Chelsea passzból 69-ből fixen kivette a részét, szerda este öttel jött, abból négy rossz átadás! A védelem szánalmas, szedett-vedett banda! Christensen botrányos passza után inkább ki sem engedték a második részre, és ha valaki a Barcából őt figyelte a meccsen, jobb, ha kiradírozzák a dán igazolását. Még ha ingyen is! Azpilicueta jobbszélsőként csörtetett, közben a posztja rémísztő gödörként tátongott. Marcus Alonso, aki most orosz vagy spanyol vagy mifene, élete leggyengébb munkáját tette le.

A legnagyobb vicc Malang Sarr. Olcsó tréfa lenne a nevével élcelődni, de kajakra úgy nyomta. A fickó csak bal lábbal képes a labdát kezelni. Csak! A jobb lábát fogmosáskor, esetleg az ajtó kitámasztásakor használja. Ennyire durván egylábas játékos nemhogy a PL-ben, de sehol Európában nem kap helyet a kezdőben!

Az Arsenal meg ficánkolt: Emile Smith Rowe egy alkalommal 5 védővel szórakozott, addig csetlett-botlott, pilinckázott a totyogó bekkek között, míg majdnem duplázott! Mendy kapus általában forgolódott a labda után, az ember szemét kiégette a bénázása, Thiago Silva, a komor profi is gyorsan a többiekhez hülyült, bravúrosan szocializálódott a kékek holdkórosságába!

Mikel Arteta, ez a megjátszós arc csapata nagyon egyben volt! A Chelsea-be a végsőt Bukayo Saka döfte: tizenegyesből gólt rúgott. Ez a tehetségesnek mondott kisfiú mit nem adott volna egy ilyenért tavaly nyáron… Mindegy, az már történelem, közben Saka is megtanult büntetőzni!

Ja, igen, a Chelsea nézők szépen cserbenhagyták csapatukat, rengeteg nézőhely tátongott szurkoló után…

Oltári krízis a Stamford Bridge-n, Nick Hornby álmában újabb aranykorszakot csilingel!