BundesligaLabdarúgás

A Werder Bremen megkezdte a véghajrát, a Frankfurt lehet a következő áldozat

2020. június 02.

Werder Bremen-Eintracht Frankfurt, szerda 20:30

Brémában valószínűleg senki nem gondolta, hogy a tavalyi szezonban elért nyolcadik hely után, idén a kiesés szele legyezgeti majd a csapatot. A 2018-2019-es idényben 53 pontot kapart össze a gárda, egyetlen egységre volt az Európa Liga selejtezőt érő hetedik hely, míg a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplés ötpontnyi távolságra esett…

Idén viszont semmi sem jön össze, 28 mérkőzésen 25 egységet tudtak gyűjteni a Muzsikusok, ami az utolsó előtti helyet jelenti számukra a táblázaton. Csak a Paderborn szorult mögéjük, ám nagy szerencséjükre, a 12. és a 17. hely között mindössze hét egység a különbség, amit le lehet dolgozni, főleg, hogy az osztályozós helyen álló Düsseldorf csak egy, míg a 15. Mainz kétpontnyi távolságra van. Ráadásul a brémaiak formája és sorsolása is bizakodással töltheti el a klub szurkolóit.

Nehezen indult a kényszerszünet utáni időszak Florian Kohfeldt legénységének, a Leverkusen ugyanis kapásból átgázolt rajtuk, ám a Freiburg otthonában Leonardo Bittencourt betalált, ami három pontot jelentett a zöldmezeseknek. A Bajnokok Ligájáért harcoló Mönchengladbach ellen kiharcolt egy pont is szép eredménynek számít, a Schalke ellen pedig újra érkezett Bittencourt, aki ismét szállította az idegenbeli három egységet a Muzsikusoknak.

A frankfurtiak már nem muzsikáltak ilyen jól, a ’Gladbach és a Bayern München is alaposan ellátta a bajukat, a Freiburg ellen pedig hiába kerültek előnybe, Sallai Roland csapata megfordította az állást, így végül az Eintrachtnak kellett küzdenie a döntetlenért. A Wolfsburg elleni, idegenbeli találkozón ismét vezetést szereztek a Sasok, majd a Volkswagen-csapat egyenlítése után, be tudták vinni a második csapást is, amely a győzelmet jelentette.

Jovic és Haller eladása után visszaesett a Frankfurt, csak a 12. helyen szerénykednek, igaz, az övék a legjobb sorsolás, ami a hátralévő fordulókat illeti. Csak és kizárólag alsóházi csapatok ellen lépnek majd pályára, így joggal reménykedhetnek abban, hogy fel tudnak kapaszkodni a 8-9. hely környékére, kozmetikázva egy keveset, az egyébként csalódást keltő szezonjukon.

Sokat elmond a csapatról, hogy egy középhátvéd a legjobb gólszerző: Hinteregger nyolcszor talált eddig az ellenfelek hálójába. Rajta kívül Kosticot érdemes még kiemelni, aki minden sorozatot figyelembe véve, 9 gólt és 12 gólpasszt jegyezhetett fel a neve mellé, a nyáron pedig könnyedén a távozás hímes mezejére léphet. Csakúgy, mint a másik oldalon Rashica, a koszovói szélsővel kapcsolatban több élklub neve is felmerült. Jelenleg ő és Bittencourt is kisebb sérüléssel küzd, ám a Werder aligha szeretné elveszíteni két legtermékenyebb támadóját, jó eséllyel mindketten pályára lépnek az Eintracht ellen.

A Frankfurt rendelkezik a Bundesliga legrosszabb idegenbeli mérlegével – még a Wolfsburg elleni siker után is –, míg a Werder Bremen hasonlóan dicső címet birtokol: a Muzsikusoké a legrosszabb hazai mérleg. A pillanatnyi forma egy hajszállal jobb a zöldmezesek oldalán, a kiesés elleni végső hadjárat eddig sikeresnek tűnik, de a Frankfurt is képes kisebb meglepetésekre. Pontosztozkodásra számítunk.

Tipp: Döntetlen 3,40