KupameccsekLabdarúgás

Afrikai Nemzetek Kupája: Nigéria továbbjuthat, Egyiptom javíthat

2022. január 14.

A nyolcadik játéknapon a D jelű négyes két mérkőzése kerül terítékre.


 

Nigéria – Szudán

A „szuper sasok” minden nehézség ellenére legyőzték a legfőbb csoportriválist és hatalmas lépést tettek a továbbjutás, sőt mi több a kvartett megnyerése felé. Az ideiglenes megbízatását töltő Augustine Eguavoen remekül szervezte meg a védekezést és erre most is alapozhatnak, mert a papíron legkönnyebb ellenfél ellen vívhatják ki az egyenes kieséses körben való helyüket. „Jeadine sólymai” ezzel szemben nagy nehézségek árán mentettek meg egy pontot a nyitókörben, de most jön a két olyan meccsük, ahol nem sok esélyt jósolnak nekik, márpedig a továbbjutás reményében nyerni kellene legalább egyet ezek közül Burhan Tia fiainak.

A múlt és a jelen is egyértelműen a nigériaiak sikere felé mutat és komoly meglepetés lenne, ha nem tudnák begyűjteni a három pontot.

 

Guinea-Bissau – Egyiptom

Két elhullajtott pontként tekinthetnek Baciro Candé tanítványai az első meccs döntetlenjére, mert jobbak voltak, de mégsem tudtak nyerni. Innentől kezdve már meglepetést kellene okozniuk a „hiénakutyáknak” ahhoz, hogy összehozzák a legjobb tizenhat közé jutást. Ha valamikor, akkor most talán sikerülhet nekik megszorongatni a „fáraókat”, akik győzelmi kényszerben lépnek majd pályára, mert Carlos Queiroz legénysége elbukta a csoportrangadót, ráadásul a játékuk is pocsék volt, ami alapján itt is bajba kerülhetnek.

Kétségtelen, hogy az egyiptomi győzelem lenne az az eredmény, amit a legtöbben várnak, de az első meccseken látottak alapján nagyon nem biztos, hogy nem borulhatnak fel a papírforma.