Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

All-in! – Bekeményít az UEFA, még több meccs vár a játékosokra

2021. április 26.

Lassan egy hete, hogy a futballplanétába belecsapódott egy irgalmatlan meteorit, amit majdnem 16, a valóságban 12 csapat indított pályára. Az Armageddon nevű filmhez hasonlóan az emberiség azonnal védekező támadásba lendült. Bruce Willis UEFA megfelelője, Aleksander Ceferin UEFA-elnök rögvest begyújtotta védelmi rakétát, előtte mérgesen csapkodott, majdnem széthasadt a svájci tárgyalóasztal. Brutális árulást kiáltott, cserbenhagyókat, kígyót-békát, vérbőn üzent, pár nappal később néhányan riadtan kihúzták a nevüket a listáról, eltökélték hovatartozásukat, pár renegát maradt az üszkös romnál. Pillanatnyilag Florentino Perez elnökre zúdul a bosszú, pedig hát, ha valaki jobban belenéz ebbe a sztoriba, a spanyol részéről akár jogos igény lát.

Az egész onnan indul, hogy az UEFA és FIFA nevű szervezetnél már csak az angolai kormány zűrösebb. Emlékezetes eset volt, amikor a játékoskorában istenkirály Michael Platini európai elnökként egyszer csak talált otthon a szekreterben cirka 40 millió eurót! A feleség kérdezte is, te Misi, mi a csuda ez a rengeteg pénz?

Mi lenne, hát visszavittem az üvegeteket!

A kamutól függetlenül Platinit szépen megcibálták, hiába állította harsányan, hogy ő aztán nem tehet semmiről, bevitték a bíróságra. A másik fene nagy szerveződés a világszövetség. Annak az elejéről „jóságos” Sepp Blattert elvezették, ott is találtak jó pár titkos, ám hatalmas utalást, durván magas napidíjat, többcsatornás törvénytelennek tűnő pénzfelvételt, ésszel fel nem fogható rendelkezést. Sőt a FIFA-botrány, amúgy csöndben véghezvitt ítélkezéssel megérintette az amúgy tisztának tűnt német szövetséget, Franz Beckenbauer világlegendát elég indokkal kivették a forgalomból, hozzá hasonlóan pár DFB fejest is. Szóra érdemes még, hogy az arab világ tagjai mit kavartak, hogyan adtak vettek szavazatot a karibi térség képviselőivel, és persze a nyilvánosság már csak azt látta, ami kibuggyant az hallgatás peremén.

Elég az hozzá, ezek az Európai SzuperLigás lázadók észlelték, hogy az európai szövetség mi pénzt rak el, majd gavallérnak tűnően valamennyit szétszór a pórnép között. Perez és Agnelli ellenálló parancsnokok pontosan látták mi lenne jó nekik, erre Ceferin elnök bekeményített, véletlenül sem az jutott eszébe, hogy valami kicsivel többet adjon, elhallgattassa az elégedetlenkedőket.

Ebben az egész műbalhéban még előjöttek a szurkolók, az ő hangjuk is beleszállt a zavaros élethelyzetbe, sokan úgy gondolják a jelenlétük csak zajos illusztráció, akkor is úgy lesz, ahogyan a főkavarók akarják. A jegyvásárlók bármikor készek rengeteg pénzt áldozni, ők már csak ilyen fajta, oda mennek, ahol kedvenceiket láthatják!

Különben meg a foci pont saját magát végzi ki! Elképesztő mennyiségben hullik az ember szemébe a labdarúgás. Pár országban hétfőre biggyesztették a zárófordulót, amúgy ott a hétvége ismétlése, kedden bedörren a BL, szerdáig dübörög, csütörtök Európa Liga, péntek hazai bajnoki, elnyújtva három napra, aztán indul az egész újból! Ha pedig bezavar valami válogatott kötelező, amiből egyre több az új szervezési szabály szerint, szűk egy hét alatt lepörgetnek három ilyen olyan nemzeti elfoglaltságot, amiből majd talán valamikor valahová eljuthat egy válogatott.

A labdarúgók meg sorban kipurcannak, heti rendszereséggel megsérülnek, lassan külön kórházat nyithatnak a keresztszalag szakadtaknak, térdbetegeknek, arról nem beszélve, hogy a játékosokból csöndben kiég mindenfajta motiváció… Bár nem szeretem Pep Guardiolát, mélységesen igazat adok felháborodásának, amikor kijelentette, hogy a szervezetek vezetői nagyon szeretnék, ha egy év legalább 400 napból állna.

És akkor még nem is beszéltünk a klubvezetők mohó játékos bevásárlási lázáról…

Bajnokok Ligája: Szerezz ingyenes élő fogadásokat!