Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Ebben az idényben Spalletti 19 bajnoki mérkőzésen irányította a rómaiakat, ebből Totti egyetlen egyszer sem kapott helyet a kezdőcsapatban. Pedig pontokat köszönhettek neki, nagyon fontos pontokat.

2016. április 20-án a Torinót fogadja a Roma egy kiemelten fontos mérkőzésen. A Napoli négy ponttal áll előttük a tabella második helyén, s mivel a következő fordulóban épp a nápolyiak ellen lép pályára az együttes, kötelező a három pont begyűjtése. A meccs azonban nem a tar edző elképzelései szerint alakul: a 86. percben 2-1-re vezet a Torino.

Spalletti már két cserelehetőségét kihasználta, így egyetlen változtatásra marad lehetősége. A közönség soraiból vehemensen és türelmetlenül követelik a pályára Francesco Tottit – Spalletti végül beadja a derekát, és a 86. percben kissé reményvesztetten pályára küldi. De Totti néhány pillanat alatt megváltoztat mindent…

Közvetlenül egy szabadrúgás előtt váltja Seydou Keitát, néhány másodperccel később pedig már egyenlítő gólt ünnepelhet, miután egy akrobatikus mozdulattal a hálóba juttatja a megcsúsztatott labdát. A közönség és Totti együtt ünnepel. Spalletti tapsol.

Két perccel később tizenegyeshez jut a Roma: a labda mögé természetesen Totti áll oda. A feszültség tapintható a stadionban; a kapitány lábában a rómaiak sorsa. Ha kihagyja, elúszik a remény a második helyre. Ha berúgja, megmarad. Amikor Totti nekifut, az idő lelassul: a Roma drukkerei számára egy örökkévalóságnak tűnik, sokan inkább elfordulnak. Talán Totti lába is megremeg egy pillanatra, de becsorog a labda Padelli hóna alatt. Nincs az az istenség, amely packázni merne Tottival. Csak Spalletti. Az Olimpiai Stadion felrobban, a közönség és a játékosok extázisba törnek ki; mindenki önfeledten ünnepel, kivéve Spallettit. Ő földbe gyökerezett lábbal áll az oldalvonal mellett, s meredten figyel. Talán legszívesebben elrejtőzne, de nincs Rómának olyan pontja, ahol ki tudná kerülni azt az őserőt, amit az általa kegyvesztett El Capitano világra robbantott.

Totti megcsinálta. Azon az éjszakán egy fityegő csontdarabként – amit már csak a közönség rajongása és fohásza tart össze – belőtte magát az Istenek Csarnokába. Azon az estén mindössze öt labdaérintésből és három kapura lövésből két gólt szerzett.

 

 

A csapat 3-2-re nyert, a következő fordulóban legyőzte a Napolit, sőt, minden hátralévő bajnokiján három pontot gyűjtött, de ez sem volt elég, végül a nápolyiak nyakába akasztották az ezüstérmet.

Totti továbbra is csak epizódszereplő volt, de a Genoa ellen is góllal vette ki a részét a 3-2-es sikerből (ahol szintén 2-1-ről fordított a Roma).

A szezon során – főként sérülésének és Spallettinek köszönhetően – csupán 386 percet játszott (13 meccsből; max játékidő: 1170 perc + a hosszabbítások). Ez idő alatt 5 gólt és 3 gólpasszt hozott össze, ami azt jelenti, hogy 48 percenként benne volt egy gólban.

A következő szezonban tovább burjánzott az ellentét Totti és Spalletti között, aki egyetlen egyszer nevezte a kezdőbe őt. Még a Genoa elleni búcsúmérkőzésén (ami szintén 3-2 lett, egy 90. percben lőtt Perotti-góllal) sem futhatott ki a kezdő tizenegy tagjaként.

Totti utolsó percei az AS Roma színeiben:

 

"Gyakorlatilag futni sem tudott már Totti és másokat nagyon frusztrált, hogy engedem játszani így is. Mindezek ellenére és úgy, hogy Pallotta közölte velem, hajlandó eladni a legjobb játékosait, sikerült a Napolit megelőzve a második helyre vezetnem a Romát" – magyarázta Spalletti 2018-ban a Corriere della Sera hasábjain.

„Nem akartam befejezni a futballt. Miért is kellett volna? Fizikailag jó állapotban voltam. Ezalatt nem azt értem, hogy mindig játszani szerettem volna, vagy hogy megpróbáljam ráerőltetni valakire, hogy küldjön fel a pályára, de boldog lettem volna, ha az öltözőben a csapat része maradhatok, segíthetek az edzői stábnak a nehéz pillanatokban, átadhatom a fiatal játékosoknak a tapasztalatomat" – mondta Totti áprilisban egy Luca Tonival folytatott Instagram-live beszélgetés során.

Hogy mi az igazság, azt talán sosem tudjuk meg. Totti mindenesetre római legendaként, de méltatlanul fejezte be a pályafutását….

Kapcsolódó cikkek