Labdarúgás

Angol Ligakupa: Melyik Unitedé lesz a trófea?

2023. február 26.február 27th, 2023

A szezon első angol kupája vasárnap este talál gazdára. 

Bár a Ligakupa jelentőségét sokan megkérdőjelezik, most mégis az lehet az érzésünk, hogy mindkét csapat számára kiemelt jelentőséggel bír a vasárnap kora esti találkozó. A Newcastle hosszú évtizedek után szerezheti meg az első kupáját, míg a manchesteri együttes 2017 után nyerhet újabb trófeát, de talán ennél is fontosabb, hogy egy új projekt első ékköve lehetne a Ligakupa győzelem. 

Erik ten Hag csapata ráadásul egy nagy sikerből érkezik, hét közben a Barcelonát ejtette ki a Manchester United, és bejutott a legjobb 16 közé az El-ben, ahol a Real Betis lesz az ellenfele a Vörös Ördögöknek. A holland mester számára jó visszaigazolás lehetett ez a siker, azonban a profi futball sajátja, hogy folyamatosan jönnek a fontos mérkőzések, nincs idő lazsálni. Ten Hagnak több kérdésre is választ kell találnia: hol van jelenleg az egyébként egyre jobb formába kerülő Jadon Sancho helye? Mi legyen pontosan Wout Weghorst szerepköre? És Bruno Fernandes most már végleg a szélre kerül? Ezzel együtt személyi változásokra nem nagyon lehet számítani a Barca-meccshez képest: a győztes gólt szerző Anthony vagy Alejandro Garnacho kerülhet be esetleg a kezdőbe, illetve Diogo Dalot válthatja Aaron Wan-Bissakát. 

A Newcastle az elmúlt időszakban nincs jó formában: Eddie Howe  csapata a legutóbbi négy PL-meccsén győzelem nélkül maradt, legutóbb pedig 2-0-ra kaptak ki egy olyan mérkőzésen, amelyen a Liverpool gyakorlatilag az első félidő közepére eldöntötte a lényegi kérdéseket. A Szarkáknál a kapuskérdés lehet igazán izgalmas, hiszen Nick Pope kiállíttatta magát a Pool ellen, Martin Dubravka pedig a Manchester United színeiben pályára lépett már a sorozatban, így minden bizonnyal Loris Karius kaphat majd szerepet ezen a poszton, neki pedig nincsenek jó emlékei a finálékról..

A két gárda legutóbbi mérkőzése egy küzdelmes, 0-0-val záruló bajnoki volt az Old Traffordon, ahol a hazai csapatnak kellett volna labdával dominálnia. Minden bizonnyal most is így lesz, ebben pedig a ten Hag-csapat igyekszik fejlődni. 

Tippelj helyesen és nyerj ingyenes fogadást!