Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az idei év rácsodálkozása volt egy feljutó. Az MTK csikócsapata az NB1-ben komoly elképedést váltott ki a mezőnyt figyelőkben. Friss, fiatalos erőtől duzzadó egyének, jó taktikus szakedző, indulhatott a repesztés. Feltűnt mindenkinek ez az MTK mekkora egy jó közösség, tele ambícióval, végre egy üde színfolt a sok külföldivel feltöltött többihez képest. Még a remegés is végigfutott a mezőnyön, bizony ezek a srácok az Új Hidegkútiból odamarnak az egész mezőnynek. Aztán váratlan koppanás, hazai pályán vereség a ZTE-től, talán a kijózanítás első lépéseként, éppenséggel még időben érkező figyelmeztetés.

Az MTK-hoz hasonló erős hullámot keltett a Vasas a második ligában. Ezen a nyáron, sőt már kicsivel előtte is hatalmas lépésekkel, komoly személyi változással ambicionálták a jövőt. Amikor a télen, az amúgy az Újpestet a hátán cipelő Feczesin Róbert villámban átigazolt a Fáy utcába, sejteni lehetett, valami nagy dologra készülnek. Utána szintén villámban érkezett Jova Levente, tapasztalt kapus, megbízható személy, garancia a sikerhez!

Persze a Vasasnál mindig ez a terv, csak évek óta nem jött össze a feljutás, pedig a szokásos szöveg szerint: „stabil az anyagi háttér, a szakmai stáb elhivatott, a keret bőven jó”, ehhez képest a jelen egy be nem fejezett építkezés elhagyatottságát, szétszórtságot, riadt kapkodást, fejetlenséget mutat. A Vasas régebben is kedves csapat volt, állítólag az ország jelenlegi első embere nagyon bírta a klubot, elkötelezett híve volt, csak aztán közbejött valami.

Angyalföldön ezen a nyáron is történt pár izgalmas esemény, onnan indulva, hogy a gazdaságilag addig sem ingatag egyesülethez bejelentkezett egy gazdag valaki, emiatt aztán végképpen nem okozott semmi problémát átigazolni pár jónak mondott labdarúgót. Litauszki Róbertért nem kellett sokat küzdeni, az Újpestnél érthetetlen módon mellőzték, szabad ügynökként a legsimább tételként szerepelt a listán. Apró megjegyzés: Litauszki távozása óta a lilák védelme elég pocsék, panaszkodik is az edző, persze egyből jöhet a tromf: tetszettek volna gondolkodni! Az igazi nagy feltűnést Radó András okozta, ő Zalaegerszegen meghatározó egyén volt, még gólkirályi címmel is büszkélkedhet, Márton edzővel szépen alkottak, tőle bizalmat kapott a nagy vándorlása közepette, majd komoly megdöbbenést okozott a bejelentéssel: elmegy a Vasashoz.

Itt már súlyosan érződött, nagy az elszánstág, csak a feljutás a cél! Ennek érdekében elhozták a Mezőkövesdből Pekár Lászlót, az ő személye is erősítette a terv nagyon nagy megvalósulását! Ehhez képest eléggé halovány az eredmény, Radó nem rúgott eddig gólt, Litauszki nem győzi magyarázni, még idő kell. A rideg, kellemtelen tény: a Vasas az NBI-ben a 13. helyen áll, eddig 2 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, ami cseppet sem illik a mestertervbe, egy edzőváltás, ami nem hozott újdonságot, legutóbb sima vereség a Siófoktól.

Ez még talán nem végzetes, az úgynevezett nagycsapatok ellen, pláne tévés meccsen kiteszi a lelkét az egész város, ami viszont aggasztó, nem látszik semmi a Vasason. A mezen és az izzadságon kívül. Schindler Szabolcs új edző sem kertelt a sikertelen bemutatkozása után, neki nem a szájhősök, látvány fogadkozók kellenek, sokkal inkább a harcosok, akik, „nem bujkálnak a labda elől”, szóval nagy a baj. Papíron az egyik legerősebb keret a piros-kékeké, ebből még így, 8 forduló után kevés látható, hiába a látványos elszántság, egy újabb év tűnik veszendőbe.

Legalábbis az előjel arra mutat. Baljós előjel…

Kapcsolódó cikkek