Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Bármelyik 21 év alatti játékos elnyerheti a rangos elismerést, a Golden Boy-trófeát, amely azt jelenti, hogy az adott évben ő nyújtotta a legjobb formát korosztályában. Gyakorlatilag az ifjak Aranylabdája ez, ám nem minden győztes fut be óriási karriert. Nézzük, ki mire vitte a díjazottak közül.

Rafael van der Vaart (2003)

20 évesen debütált az Ajaxban, amelyet azonnal bajnoki címhez is segített a 2003-2004-es idényben. Rengeteg helyen megfordult ezután, játszott a Real Madridban és a Tottenhamben is, de a Hamburg és a Real Betis mezét is magára húzta. Sokat szerepeltek a médiában feleségével Sylvie-vel, jelenleg Dániában futballozik, mivel partnere Estavana Polman az Esbjergben kézilabdázik. 109-szeres holland válogatott.

Wayne Rooney (2004)

A babaarcú Rooney 27 millió font ellenében csatlakozott a Manchester Unitedhoz nevelőklubjától, az Evertontól. Az angol válogatott és a Vörös Ördögök legeredményesebb játékosa lett a csatár, aki később már a középpályán is játszott. Miután távozott az Old Traffordról, előbb visszatért Liverpoolba, majd az MLS-be igazolt. Jelenleg a Derby County játékos-edzője, 33 évesen.

Lionel Messi (2005)

A Barcelona csillaga már 16 évesen debütált a katalánoknál, két évvel később pedig a díjat is megkapta. Nyolcszoros spanyol bajnok, ötszörös Király-kupa győztes, négyszer nyert Bajnokok Ligáját, emellett pedig 5 Aranylabda van a vitrinjében. Minden idők egyik legnagyobb játékosa!

Cesc Fabregas (2006)

Fiatalon elhagyta a Barcelonát és három idény alatt az Arsenal vezérévé vált a spanyol középpályás. 2011-ben hagyta ott London vörös felét, és előbb az anyaklubjához tért vissza, majd a Chelsea-t erősítette. Világ- és Európa-bajnok játékos, napjainkban Monacóban tevékenykedik, levezetés gyanánt.

Sergio Agüero (2007)

Még az Atlético Madrid játékosaként kapta meg a díjat az egyszemélyes gólveszély. Fernando Torres távozása után hozták, és szinte elhomályosította a „Kölyköt” teljesítményével a mindössze 18 éves argentin. Azóta a Manchester City történetének legjobb gólszerzőjévé vált, valamint a Premier League-ben ő tartja a gólcsúcsot a nem európai játékosok között. Már csak egy BL-győzelem hiányzik a gyűjteményből.

Anderson (2008)

Hatalmas sikersztorinak indult, ám csúfos kudarc lett az ő története. 2007-ben érkezett Manchesterbe, mindenki odáig volt tőle, bajnokságot és BL-t is nyert a csapattal, ám játéklehetőséget alig kapott, óriási buktának bizonyult. Idén szeptemberben jelentette be visszavonulását, miután sehol nem tartottak igényt az egykori szupertehetségre.

Alexandre Pato (2009)

A legkiválóbb ifjúnak tartották, ám a sérülések és a balszerencse meghiúsították, hogy igazán nagyot tudjon villantani. A Milanban tűnt ki, ám utána visszatért Brazíliába, játszott a Chelsea-ben és Spanyolországban is, majd Kínába ment pénzt keresni. Jelenleg a Sao Pauloban futballozik, nem is rossz formában. De ennél több volt benne.

Mario Balotelli (2010)

A modern futball egyik legellentmondásosabb személyisége az olasz fenegyerek. Óriási játékos lehetett volna, ha fejben is olyan erős lenne, mint lábon. Az Interben bontakozott ki, majd a Manchester City és a Milan következett, de megfordult még Liverpoolban és Nizzában is. A remek európai körutazás végén a Brescia gárdájánál kötött ki az Eb-ezüstérmes csatár. Az utolsó utáni esély még mindig ott van előtte.

 

Kapcsolódó cikkek