Labdarúgás

Argentin bajnokság: hazai pályán a Boca Juniors, idegenben a River Plate

2023. március 18.

Mindkét nagyágyú esélyesként léphet pályára a hétvégi fordulóban.

Vasárnap, 23:00 Boca Juniors – Instituto

Az argentin Liga Profesional 2023-as kiírásának nyolcadik fordulójában a Boca Juniors győzelmi kényszerben léphet pályára hazai közönség előtt az újonc Instituto ellen. Hugo Ibarra legénysége bár nem kezdte rosszul a szezont, az eddigi hét meccséből kettőt is elvesztett kisebb csapatokkal szemben, a legutóbbi két meccsén pedig nyeretlen maradt. A Boca eddig a Talleres Córdobától szenvedett 2–1-es és éppen a múlt fordulóban a Banfieldtől 1–0-s vereséget – utóbbit megelőzően a Defensa y Justicia ellen is csak egy gól nélküli döntetlenre futotta hazai pályán. Az arany-kékek 3-2-2-es mérleggel a szoros mezőnyben csak a nyolcadik helyen tanyáznak. Az élvonalba frissen feljutó córdobai együttes csak egyel gyűjtött kevesebb pontot náluk, ráadásul az Instituto eddig csupán egyszer kapitulált két győzelem és négy döntetlen mellett. A piros-fehérek ikszeltek például az Huracán és az Independiente ellen, a Newell’s Old Boyst pedig legyőzték odahaza.

Mivel az Instituto hosszabb ideje nem szerepelt az első osztályban, így hosszabb ideje nem találkoztak egymással. A 2005-2006-os szezonban a Boca 3–0-ra diadalmaskodott a La Bombonerában a duplázó Martín Palermo vezérletével, míg Córdobában 1–1 lett a végeredmény.

Hétfő, 01:30 Sarmiento Junin – River Plate

Az eddigi hét mérkőzéséből ötöt megnyerő River Plate a Sarmiento Junin vendége lesz. Az aktuális idénytől kezdve immár Martín Demichelis által irányított „milliomosok” ugyan a Belgrano és az Arsenal Sarandi ellen egyaránt váratlan vereséget szenvedtek a szezonban, az összes többi meccset megnyerték, így 15 ponttal másodikok a bajnokságban. Menet közben olyan csapatokat tudtak legyőzni, mint a tavalyi szezonban remekül teljesítő Argentinos Juniors és Tigres vagy a négyből négy győzelemmel rajtoló Lanús. A River a múlt fordulóban a Godoy Cruzt verte 3–0-ra a kétgólos Lucas Beltrán főszereplésével. Ezzel szemben a Sarmiento két-két győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel rendelkezik az első hét körből és az átlagpontok alapján közel áll a kieséshez, így továbbra is igyekezni kell felfelé. A zöld-fehérek a Colón és a Rosário Central ellen egyaránt értékes skalpot gyűjtöttek be, de a Racing Club elleni 1–0-s vereség miatt sincs okuk szégyenkezni, melyet az elmúlt hétvégén szenvedtek el.

2022-ben ebben a pályaválasztásban a River 7–0-s csapást mért a Sarmientóra – a későbbi világbajnokok közül Julián Álvarez három gólt, Enzo Fernández egy találatot és két előkészítést regisztrált azon a mérkőzésen. Nem sokkal később augusztusban sikerült a visszavágás és a Sarmiento 2–1-es sikert jegyzett a Monumentalban, így most ismét a Rivernek kéne revansot vennie.