Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Kezdődik az egyenes kieséses szakasz az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtornán.

Vélez Sarsfield – River Plate

A Libertadores-kupa nyolcaddöntői közt két buenos airesi csapat csap össze egymással, amikor az 1994-es nyertes Vélez Sarsfield a korábbi négyszeres győztes River Plate együttese vívhat egymással. Az első mérkőzést magyar idő szerint csütörtökre virradóra rendezik.

A párharc első meccsén az esélytelenebbnek tartott Vélez lesz a pályaválasztó, amely idén csak árnyéka korábbi önmagának, de a közelmúltban Alexander Medina személyében új vezetőedző edző került kinevezésre, a játékoskeretet pedig a rendkívül tapasztalt Diego Godínnal és Walter Bouval gyarapították. A „milliomosok” az odavágón még utoljára számíthatnak a július elsejétől a Manchester City-hez kerülő Julián Álvarezre, míg a Benficához való eladása ellenére a naptári esztendő végéig továbbra is foglalkoztathatják másik fiatal csillagukat, Enzo Fernándezt. A River elsöprő magabiztossággal nyerte meg csoportját, a Vélez az utolsó fordulóban épphogy elcsípte a továbbjutó helyet. Az aktuális bajnoki kiírásban szintén az esélyes áll jobban, legutóbbi két meccsét megnyerte, miközben a kék-fehérek öt kör alatt egyetlen győzelmet arattak.

Legutóbb múlt augusztusban a hazai bajnokságban találkoztak egymással, amikor az említett Fernández és Braian Romero góljaival a River 2–0-s győzelmet aratott. Minden Marcelo Gallardo csapatának sikerét ígéri, de ettől függetlenül a Vélez a hazai meccsen készen áll megnehezíteni ellenfele dolgát.

Talleres Córdoba – Colón

Az egyenes kieséses szakasz ugyanezen ágán szintén két argentin csapat találkozik egymással, a Talleres Córdoba és a Colón egyaránt remekül szerepelt a tavalyi országos bajnokságban, idén azonban jóval visszafogottabbak. A párharc továbbjutójára éppen a Vélez–River csörte győztese várhat majd a negyeddöntőben.

A Colón története során először megnyerte a tavalyi első kiírást, míg a Talleres a harmadik helyen végzett a második 2021-es idényben. A santa féi alakulat nagyszerű teljesítménnyel csoportelső lett a Libertadores-kupában, míg a Talleres a brazil Flamengo mögött férkőzött oda a második helyre csoportjában. A kupaindulást kiharcoló tavalyi idényben a cordóbai csapatot még a fentebb említett Medina irányította, azóta jelentős átalakuláson mentek keresztül, de az Európából visszatérő Julio Buffarini leigazolásával némi rutin érkezett hozzájuk. Eközben a Colónt komoly érvágás érte, amikor a napokban a középpályáról Rodrigo Aliendro és a veterán első számú kapus Leonardo Burián is távozott. Az újonnan elrajtolt argentin pontvadászatban mindkét csapat csupán egy-egy győzelemmel bír és a tabella legalsó harmadában helyezkedik el.

A Colón tavalyi bajnoki címe alkalmával az alapszakaszban az egymás elleni meccset a Talleres idegenben megnyerte 1–0-ra, majd a rájátszás negyeddöntőjében a későbbi bajnok tizenegyesekkel diadalmaskodott.

Utoljára múlt novemberben a házigazda egy góllal győzött az Estadio Brigadier General Estanislao Lópezben.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek