Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Hiába próbálkozik a Manchester United és bárki más.

Az Atlético Madrid három évvel ezelőtt hatalmas reményekkel igazolta le a portugáloknál csodagyerekként számontartott Joao Félixet. Mivel 126 millió eurós összeget fizettek érte, törvényszerű, hogy minden nehézség ellenére kitartanak mellette.

A 22 éves sokoldalú támadó ugyan Diego Simeone csapatában nem volt képes eddig a kimagasló góltermésre, mégis nagyszerű dolgokat mutat a pályán és a kevés helyzetből is képes mérkőzéseket eldönteni. Nem csoda, hogy a „matracosok” továbbra is számítanak rá és csak csillagászati áron lennének hajlandóak megválni tőle, melyet aligha fizetne ki bárki.

Félix felnőtt karrierje első szezonjában 26 mérkőzésen 15-ször volt eredményes a portugál bajnokságban nevelőcsapata, a Benfica színeiben. Ezt követően az átigazolása után a madridi csapatban az első idényében hat, a másodikban hét, a harmadikban pedig nyolc gólt szerzett a La Ligában. Ugyan nehezen illeszkedett be új csapatába és láthatóan nem mindig érezte tökéletesen magát, a második idénytől kezdve egyre jobban megtalálta a helyét és hasznos tagja tudott lenni klubjának. Összességében 112 pályára lépés alatt 30 találatot szorgoskodott össze a spanyol fővárosi csapat színeiben.

A közelmúltban a Manchester United 135 millió eurós ajánlatot tett érte, melyet azonban az Atlético élből elutasított, mondván, hogy kizárólag a Joao Félix szerződésében rögzített, 350 millió eurós kivásárlási áron hajlandóak tárgyalni bárkivel is az eladásáról.

Félix a 2022-2023-as idény első fordulójában a Getafe elleni 3–0-s győzelem során mindhárom találatnál gólpasszt jegyzett. Ezzel pedig egyúttal új oldaláról mutatkozott meg, hiszen az egész tavalyi idény alatt négy asszisztot regisztrált 24 bajnoki fellépés alatt.

Az Atléticóhoz még 2026-ig köti szerződés, így csapata kényelmes helyzetben lehet vele kapcsolatban, hiszen amíg ennek nem közelíti a lejárati dátumot, addig egyelőre ők szabhatják az eladásának feltételeit.

Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, hogy a portugál tehetség is elégedett Madridban és együtt képzelik el a jövőt.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek