LabdarúgásSerie A

Az első és a második hely gyakorlatilag már most elkelt Itáliában

2019. február 16.

Inter–Sampdoria, vasárnap 18:00

Zsinórban három vereség után (egy kupameccs és két bajnoki) újra talpra állni látszik az Inter. A legutóbbi két tétmeccsüket megnyerték, előbb a Parma otthonában (0-1), majd sikerrel vették a hétközi akadályt az Európa Ligában is a Rapid Wiennel szemben (szintén 0-1). Most hazai pályán nagy valószínűséggel összejön számukra a harmadik győzelem is – az oddsokra pillantva csak méginkább megerősödik bennünk ez az érzés.

A szorzók mérete nem véletlenül akault úgy, ahogy. Ugyan a Sampdoria összeségében véve idén sem rosszabb, mint bármikor máskor, azaz stabil középcsapatról beszélhetünk, de az utóbbi hetekben nem igazán jönnek az eredmények. Az előző körben hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a tökutolsó Frosinonétól, előtte pedig Nápolyban kaptak egy hármast.

Az Inter várhatóan behúzza ezt a találkozót még úgy is, hogy sajtóhírek szerint az eddig 20 meccsen 9 gólt termelő Icardi most nincs túl jóban Spalletti edzővel (az argentin csatár a keretben sem volt a Rapid ellen). Ennek hátterében sok minden állhat, a formahanyatlástól kezdve a játékos eligazolási szándékáig bezárólag, mindenesetre ez a mérkőzés nélküle sem megoldhatatlan feladat.

Tipp: Hazai 1.57

 

Napoli–Torino, vasárnap 20:30

A bajnokságban és a kupában elszenvedett kudarcokra talán némi gyógyírt nyújtott a Napoli győzelme csütörtökön, az Európa Ligában. A Zürich vendégeként 3-1-re nyertek és így fél lábbal már a következő körben érezhetik magukat.

Vasárnap este a bajnokságban kéne rátalálniuk a győzelem útjára. A Torino ellen ez sikerülhet is, ugyanis a vendégcsapat idegenben meglehetősen ritkán brillírozik, szezonbeli mérlegük 2-9-1. Mondjuk ezekből a számokból kiindulva egy ikszre most is jók lehetnek.

A második helyezett Napoli végül is nincs győzelmi kényszerben, ugyanis az már most biztos, hogy a Juventust nem érik be, viszont a harmadik Inter is kellően biztonságos távolságra van tőlük. Persze ettől még hazai pályán elég valószínű, hogy győzelemre törekednek majd, viszont egy döntetlen ettől még benne van a pakliban.

Tipp: Döntetlen 4.35

 

AS Roma–Bologna, hétfő 20:30

Az előző fordulóban simán nyert a Roma a Chievo vendégeként 3-0-ra és a Bajnokok Ligájában is sikerrel vették az első akadályt az FC Portóval szemben. Hétfő este pedig egyenes kötelező lesz számukra a győzelem, ha nem akarnak lemaradni a BL indulást jelentő helyekért folytatott csatában.

A Bologna továbbra is nehéz helyzetben van, hiszen a kiesés réme folyamatosan ott lebeg a csapat körül. Az bizakodásra adhat okot számukra, hogy az előző két fordulóban négy pontot szereztek: legyőzték az Intert idegenben 1-0-ra, illetve ikszeltek a Genoával (1-1).

Bizonyára egy küzdelmes meccs kerekedik ebből és fogadás előtt érdemes figyelembe venni azt a statisztikát, miszerint az AS Roma a legutóbbi négy, Bologna elleni meccsén háromszor is csak egy gólt tudott szerezni.

Tipp: Gólok száma 3,5 alatt 1.48