BundesligaLabdarúgás

Az első fogadja a másodikat, valaki nagyot lép a salátástál felé!

2019. április 05.

Bayern München-Dortmund, szombat 18:30

Aránylag hamis jókedvvel indulhatnak az akár a német bajnokság első helyéről szóló csapatásnak a partnerek! A bajorok egy szórakoztató, már persze a külső szemlélő számára az Német Kupa pirítást követően merülnek a meccsbe, a BVB meg e lehető legjobb pozícióját szórakozta el a tavasz pár pillanatában. A háziak a Heidenheim ellen recsegtek, legalább is a védelem ismét bizonyított, hogy eléggé rozsdás. Oké, Sülét kiállították, de ekkora nagyon nem bénázhatnak. Szerdán ez nem volt végzetes, elöl legalább annyira hatékonyak voltak, hogy nem égtek szénné az Allianz Arénában, de különben a többi fronton eléggé odavannak. Már itt a BL a fő irány.

A Dortmund meg a csuda tudja miért gyengült el annyira, hogy az elegáns sok pontos előnyét elherdálta, ami éppenséggel lehet, hogy durva sokba kerülhet majd. Egy tuti pozíciót engedtek bele e német levegőbe, fáj is a fejük. És már nem a felszabadult, könnyed játszadozás a cél, manapság inkább görcsölnek és a nyomás is elég komoly rajtuk, hogy megint nem lesz bajnoki cím. A szezonrajt után nagyon felbőszültek a sárga-feketék, legalább is a szurkerek, a jelen meg csendes reménykedés, hátha a Bayern elcsúszik valamikor. Az erős lenne, ha a Dortmundiak nyernének idegenben, nincs is sok esély. 
Tipp: 2-1 8,00

Hertha–Düsseldorf, szombat 15:30

Biztosan jól jött volna Dárdai Pálnak egy jó válogatott szünet, hogy a sorozatos és kínos, sőt kapott gólokban bővelkedő, demoralizáló vereségek után egy kicsit kiszellőztesse a emberei fejét. A három vereség szerényebbé tette a berlini szurkolókat, sőt már odáig jutottak, hogy megkezdték a magyar tréner kritizálását, kétségbe vonták a melóját, halkan már nyöszörgnek, hogy ez így nem jó!

A hétvégi kötelező sem ígér lazázást, pláne, hogy a vendégek pont a kékek mögött loholnak, igaz a semmi földjén, ám egy újabba kínos zakó nem mutatna jól senki  sem Berlinben. Ha rágörcsölnek a partira, rosszul jöhetnek ki. Akkor meg véglegesen fuccs minden, a nemzetközi szerepléssel kapcsolatos álomnak, az már elég messze lenne, egyelőre a hangulatjavítás a fő feladat. Meg a három pontocska elcsípése. Vagy legalább nem vereség. Otthon. Ami még drámaibbá tenné a hangulatot. Erre gondolni sem szabad. Egy szűk siker – vagy akár döntetlen – már jó.
Tipp: 1-0 7,50

Stuttgart–Nürnberg, szombat 15:30

Ki emlékszik már arra az időre, amikor a Stuttgart mágikus háromszögétől fetrengett beájultan Németország? A jelen sváb életérzése: menekülés a győzelembe, illetve állandó cidrizés az ismétlődő kieséstől. Ez már mekkora liftezés különben? Ha a bajor bőrgatya nem buggyanna teli, akkor a Nürnberg még belekapaszkodhatna a Bundesligába, legalább egy jó osztályozó erejéig, és ugyanezt tervezik a hazaiak is.

Végtelenül egyszerű a Stuttgart szabásmintája: egy vereség, ezt követi egy nem vereség, olykor győzelem. A hazai pálya éppen előny is lehetne, ám az eddig kitermelt 27 forduló alapján ez nem törvényszerű. Talán a gyengébb ellen kijön, ez lehet a menekülés útja, na meg a pánik a borzasztó kemény második ligától, amiből nem is olyan könnyű kimászni. Szóval adott a motiváció, már csak a helyi férfiaktól függ mi lesz ebből. Iksz az biztosan, az olyan mint a villany cigi. Van, de semmire nem jó, sőt inkább egészségkárosító hatású.
Tipp:1-0 7,00